Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«De har sittet på gjerdet og kastet bort et halvt år av karrieren hans»

Deila etter Nordkvelles nei til Godset.

FERDIG I GODSET. Strømsgodsets Fredrik Nordkvelle ønsker ikke å skrive under ny kontrakt med klubben, og kan bli solgt allerede i sommer. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
FERDIG I GODSET. Strømsgodsets Fredrik Nordkvelle ønsker ikke å skrive under ny kontrakt med klubben, og kan bli solgt allerede i sommer. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Strømsgodset har hatt en god vår i Tippeligaen og ligger på 3. plass på tabellen. Midtbanespilleren Fredrik Nordkvelle (25) har vært en sentral brikke i Ronny Deilas mannskap i flere år, men har slitt med lite spilletid denne sesongen.

Nå har det oppstått en isfront mellom spilleren og klubben.

Ifølge Drammens Tidene nekter Nordkvelle å skrive under ny kontrakt med klubben. Nå skal han være ferdig i klubben.

- I år har ikke situasjonen vært bra for meg i Godset. Jeg har blitt benket flere ganger, og kun spilt 90 minutter i to av kampene. Jeg skal ikke skylde på så mange andre enn meg selv, men noe av grunnen til at jeg ikke har vært på nivå har å gjøre med manglende tillit fra treneren, sier Nordkvelle til avisen.

Rosenborg var ute etter midtbanespilleren i vinter, men Strømsgodset avslo to bud fra trønderne. Siden den gang har telemarkingen fått en mer perifer rolle i laget.

- Det har vært lettere for meg å ta avgjørelsen når jeg ikke har fått tillit og ikke har fått spille så mye som jeg ønsker, forklarer Nordkvelle.

- Ikke god nok Godset-trener Ronny Deila er misfornøyd med at spilleren ikke ønsker å binde seg til klubben, men sier at det kun er en sportslig vurdering bak benkingen av Nordkvelle.

- Hvis det er én spiller i SIF som har fått mye tillit så er det Fredrik. Vi hentet ham fra benken til Pors, og gjorde ham til Tippeliga-spiller. Men du må gjøre deg fortjent til tillit, og det har ikke Fredrik gjort i år. SIF har utviklet seg til å bli et av Norges beste lag, og det er tøft å komme med på laget her. Fredrik har dessverre ikke vært med på denne utviklingen i år grunnet feil fokus. Det dreier seg ikke om manglende tillit. Hvis han skal til en større klubb må han takle en slik konkurransesituasjon, sier Deila.

- Jeg tar ut det laget jeg mener er best til en hver tid, uavhengig av kontrakt, legger han til.

- Kastet bort et halv år Nordkvelles agent, Stig Lillejord sier til Drammens Tidene at 25-åringen ikke er Godset-spiller neste sesong.

- Når Fredrik ikke blir vurdert som god nok i SIF er det kanskje bedre om han spiller et annet sted, utifra et sportslig perspektiv. Nå har vi avklart at det ikke blir mer med Godset videre, sier Lillejord.

Ettersom kontrakten til Nordkvelle går ut etter sesongslutt kan det være aktuelt med et salg allerede i sommer for å sikre seg penger fra en eventuell overgang.

Deila mener Nordkvelle og Lillejord selv har sørget for å havne i denne situasjonen.

- Nå har de sittet på gjerdet og kastet bort et halvt år av karrieren hans. Det viktigste var å få tatt en avgjørelse. Det er trist hvis Fredrik har bestemt seg for å reise, men jeg håper han ombestemmer seg og blir værende. Det er ikke alltid gresset er grønnere på den andre siden, sier Deila.

MISFORNØYD: Strømsgodset-trener Ronny Deila mener det er synd at Fredrik Nordkvelle nekter å bli værende i klubben.
Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet.
MISFORNØYD: Strømsgodset-trener Ronny Deila mener det er synd at Fredrik Nordkvelle nekter å bli værende i klubben. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet. Vis mer