BORTEKAMP PÅ HJEMMEBANE: Christian Grindheim spiller til daglig i FC København og i Parken. - Det Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet
BORTEKAMP PÅ HJEMMEBANE: Christian Grindheim spiller til daglig i FC København og i Parken. - Det Foto: Thomas Rasmus SKaug / DagbladetVis mer

- De har slengt dritt om Norge i garderoben

Grindheim vil ta hevn ved å slå danskene.

OSLO SENTRUM (Dagbladet): Når Norge møter Danmark i Parken spiller Christian Grindheim på hjemmebane.

I juni ble han solgt fra nederlandske Heerenveen til FC København, og det hvite hovedstadslaget spiller sine hjemmekamper i nettopp Parken.

Av lagkameratene i FC København er det kun funnet plass til angrepsspilleren Morten Nordstrand i landslagsstroppen til Morten Olsen.

- Det har vært en del snakk, og jeg har vært nødt til å høre litt drittprat om Norge  i garderoben. Det står mye på spill for danskene, og de vil gjøre alt for å ikke tape mot naboen i nord, sier Christian Grindheim til Dagbladet.

I form - Det er danskene som har presset på seg og må vinne. Hele nasjonen forventer seier, og vi kan reise dit med lave skuldre. Det er et pluss for oss, sier Grindheim.

- Du viste god form og løp mye mot Island?

- Jeg føler meg i god form. Vi skal klare poeng mot Danmark. Jeg tror vi vinner.

- Hvilket forhold har du til danske fotballspillere opp gjennom åra?

- Laudrup-brødrene var litt før min tid, men de var fantastisk gode. Best husker jeg Peter Schmeichel og EM-gullet fra 1992. Danmark har alltid spilt fin fotball og kommet seg til sluttspill. Det er et lag jeg har respekt for, sier Grindheim.

Nervøse dansker Grindheim tror de danske spillerne merker presset fra omgivelsene som forventer seier mot Norge.

- Jeg tror faktisk at danskene kommer til å spille litt «primitivt» selv. De kommer til å være redde for overganger mot. Taper de, så er de nesten ute, og det kan nok være mulig at noen av dem er litt nervøse, sier Grindheim til NTB.