- De har tråkket over alle grenser som finnes

Morgan Andersen tar et oppgjør med pressen.

(Dagbladet.no): Fredrikstad-direktør Morgan Andersen venter fortsatt på statsadvokatens beslutning i Mikel-saken, og har hatt en tøff sommer med mye negativ oppmerksomhet som har lite å gjøre med jobben han gjør i Fredrikstad.

Nå tar han et oppgjør med media og måten norske journalister gjør jobben sin.

I et intervju med FFK-TV snakker en åpenhjertig Andersen ut om det han mener er en nyhetshverdag som har gått helt galt av sted.

- Enkeltpersoner har ikke vern

– Jeg prøver å ha et åpent og greit forhold til media, og prøver å ha respekt for at en journalist skal gjøre jobben sin, men de siste årene føler jeg at media har tråkket over alle grenser som fins. Jeg føler ikke at enkeltpersoner har et vern, sier Andersen.

FFK-direktøren hevder sin uskyld i dokumentfalsksaken, men har måttet tåle mye negativ oppmerksomhet i kjølvannet av siktelsen. Han mener journalistene nærmest tråkker over lik i jakten på den gode forsiden.

– Det finnes ingen hensyn, det finnes ingen menneskelighet eller forståelse. Det er kun det kommersielle som styrer alt, jakten på inntekter, sier Andersen.

Tøft for familien

KRITISK: Morgan Andersen sier i intervjuet med Dag Solheim at han ikke har noen tiltro til den tabloide pressen. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
KRITISK: Morgan Andersen sier i intervjuet med Dag Solheim at han ikke har noen tiltro til den tabloide pressen. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Morgan Andersen reiste på ferie da det stormet som verst i sommer. Han medgir at all den negative oppmerksomheten har vært en belastning for familien.

– Jeg tror ungene gradvis har vent seg til at mediene er en del av hverdagen, og funnet ut at livet er helt annerledes enn det som kommer frem i media. Men det har vært tøft for kona mi, for det er hun som på en måte er festningen hjemme for oss alle. Hun tar nok alt mer inn over seg, sier han.

- Har ingen respekt for tabloidene

Andersen, som tidligere har uttalt at han føler seg forfulgt av pressen, tror den norske mediehverdagen ødelegger for folk som vil ta på seg ansvar i samfunnet.

– Hvis dette fortsetter blir det veldig få som vil ta på seg ledende stillinger generelt sett, for det finnes ikke noe personvern, det finnes ikke noen Vær Varsom-plakat, sier Andersen, og legger til at det virker som ingen tenker på at folk har familie og venner.

– Personlig har jeg ingen respekt eller tiltro til det noe av det de tabloide mediene gjør, og de lokale er i ferd med å bli akkurat det samme. Når det er media som skal bestemme agendaen, da har det gått alt for langt, sier FFK-direktøren i intervjuet, som Canal Plus-kommentator Dag Solheim har gjort.

– Er du en person som pressen ønsker å ta?

– Jeg prøver å ikke tenke sånn, for jeg syns det blir sutrete. Jeg er en liten maur i dette samfunnet. Problemet er at du aldri kjenner deg igjen, og ingen du jobber sammen med kjenner deg igjen i medias beskrivelse

- De har tråkket over alle grenser som finnes

Siktet for to forhold

Morgan Andersen har fått full støtte av Fredrikstad-ledelsen og fansen. Han ønsker seg en presse som gir et mer nyansert bilde av ham, og de han jobber med.

– Jeg er opptatt av at vi som jobber med dette skal prøve å finne en balanse av tillit. For hvis vi skulle tro alt det som står i media, så gjør vi jo aldri noe bra, sier Andersen.

Morgan Andersen er siktet av politiet for to forhold, dokumentfalsk, og for å ha anmeldt agent John Shittu på feilaktig grunnlag. Statsadvokaten har ennå ikke tatt stilling til om Andersen skal tiltales. Bestemmelsen i straffeloven har en øvre strafferamme på fire års fengsel.

POPULÆR: Fredrikstad-fansen viste sin tydelige støtte til direktøren før kampen mot Vålerenga i mai.