De hjalp Carlsen i all hemmelighet, men kun tilfeldigheter gjorde at Anand ikke fant ut hvor de var

- Media fikk ikke rede på det.

PÅ VEI TIL FEST: Magnus Carlsen, nærmest som alltid akkompagnert av manager Espen Agdestein, feirer i kveld VM-triumfen i Sotsji. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PÅ VEI TIL FEST: Magnus Carlsen, nærmest som alltid akkompagnert av manager Espen Agdestein, feirer i kveld VM-triumfen i Sotsji. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/SOTSJI (Dagbladet): Etter VM-seieren mot Vishy Anand fortalte Magnus Carlsen for første gang at han hadde fått hjelp franske Laurent Fressinet (33) og britiske Michael Adams (43) i forberedelsene til partiet.

Sammen med Jon Ludvig Hammer analyserte og forberedte de to toppspillerne åpninger for Carlsen i forkant av hvert eneste VM-parti.

- De har gjort en utrolig god jobb, sovet lite og jobbet utrolig hardt i tre uker. Det er veldig bra jobbet, jeg kunne ikke klart det uten dem, sier Carlsen i kveld.

Ble gjengjent Teamet rundt nordmannen har gjentatte ganger stresset viktigheten av å holde hjelperne hemmelig. Hvis Anand-leieren hadde funnet ut hvem de var, ville inderen hatt en bedre mulighet for å forutse hvilke åpninger Carlsen kom med.

Derfor var det essensielt at ingen visste hvor hjelperne var under VM, men den hemmeligheten kunne fort blitt avslørt langt tidligere enn i kveld. For mens kampen pågikk for fullt, ble franske Fressinet overraskende gjenkjent på hotellet i Kragerø.

- Vi har blitt gjenkjent en gang, uten at dere i media fikk rede på det, røper Hammer overfor Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer