- De homofile trenger en helt

Lindegaard mener noen bør stå fram.

SKRIVER PÅ BLOGG Manchester United-keeper Anders Lindegaard mener et blir gjort for lite for å bekjempe homofobi i fotballen. Foto: AP Photo/Jon Super
SKRIVER PÅ BLOGG Manchester United-keeper Anders Lindegaard mener et blir gjort for lite for å bekjempe homofobi i fotballen. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Manchester United-målvakt Anders Lindegaard (28) slår et slag for å bekjempe homofobi i fotballen, på sin egen blogg.

Den tidligere Aalesund-keeperen ber det danske fotballforbundet stå fram og gjøre mer for å støtte homofile idrettsutøvere. Ifølge danske Politiken har ingen danske profesjonelle fotballspillere stått fram som homofile.

- Naturligvis er det et problem hvis homoseksuelle gutter som elsker fotball må droppe sporten fordi de føler seg utenfor. Det er på alle måter en ubehagelig tendens, som ikke hører hjemme i et moderne og liberalt samfunn, skriver Lindegaard på bloggen, gjengitt av avisa.

- DBU (det danske fotballforbundet) hevder imidlertid at man ikke kan blande seg inn i folks seksualitet ved å lage kampanjer, akkurat som folk ikke blander seg inn i folks religion, skriver Lindegaard.

Den danske landslagsmålvakten mener fotballen trenger noen som står fram.

- De homoseksuelle trenger en helt. De trenger en som tør å stå fram. Staten skal ikke blande seg inn i folks seksualitet, men hva er problemet med å understreke at de støtter opp og aksepterer alle, uansett hudfarge eller seksualitet? Homofobi er minoritetshat på samme nivå som å være antimuslim, skriver målmannen i boka, gjengitt av Ekstra Bladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer