SKRIVER PÅ BLOGG Manchester United-keeper Anders Lindegaard mener et blir gjort for lite for å bekjempe homofobi i fotballen. Foto: AP Photo/Jon Super
SKRIVER PÅ BLOGG Manchester United-keeper Anders Lindegaard mener et blir gjort for lite for å bekjempe homofobi i fotballen. Foto: AP Photo/Jon SuperVis mer

- De homofile trenger en helt

Lindegaard mener noen bør stå fram.

(Dagbladet): Manchester United-målvakt Anders Lindegaard (28) slår et slag for å bekjempe homofobi i fotballen, på sin egen blogg.

Den tidligere Aalesund-keeperen ber det danske fotballforbundet stå fram og gjøre mer for å støtte homofile idrettsutøvere. Ifølge danske Politiken har ingen danske profesjonelle fotballspillere stått fram som homofile.

- Naturligvis er det et problem hvis homoseksuelle gutter som elsker fotball må droppe sporten fordi de føler seg utenfor. Det er på alle måter en ubehagelig tendens, som ikke hører hjemme i et moderne og liberalt samfunn, skriver Lindegaard på bloggen, gjengitt av avisa.

- DBU (det danske fotballforbundet) hevder imidlertid at man ikke kan blande seg inn i folks seksualitet ved å lage kampanjer, akkurat som folk ikke blander seg inn i folks religion, skriver Lindegaard.

Den danske landslagsmålvakten mener fotballen trenger noen som står fram.

- De homoseksuelle trenger en helt. De trenger en som tør å stå fram. Staten skal ikke blande seg inn i folks seksualitet, men hva er problemet med å understreke at de støtter opp og aksepterer alle, uansett hudfarge eller seksualitet? Homofobi er minoritetshat på samme nivå som å være antimuslim, skriver målmannen i boka, gjengitt av Ekstra Bladet.

I Sverige sto fotballspilleren Anton Hysén fram i mars 2011. Han er sønn av den tidligere proffen Glenn Hysén. I Norge er det ingen profesjonelle fotballspillere som har stått fram, etter det Dagbladet erfarer.

Lindegaard sto i mål da United tapte 1-0 mot Norwich forrige helg. Laget møter QPR i Premier League i morgen.

Stem på Klubben i ditt hjerte.