- De hoppet på ham som ulver

Politisjef sjokkert over fotballpøblene i Manchester.

(Dagbladet.no): Politiet i Manchester har frigitt en overvåkningsvideo av gatekampene mellom fotballpøbler og politi i byen i går etter UEFA-cupfinalen mellom Glasgow Rangers og Zenit St. Petersburg.

Filmen viser blant annet hvordan en gruppe angriper en politimann, får ham i bakken og sparker ham gjentatte ganger.

Mer enn hundre tusen Rangers-fans var samlet for å se fotballkampen på storskjermer i sentrum, men da en av de mange storskjermene som var plassert ut sluknet rett før kampstart, vendte fansen seg mot politiet.

-Uakseptabelt

Flasker og gjenstander haglet, og situasjonen utartet til løpende gatekamper. 42 personer ble arrestert og 15 politifolk ble skadet.

- Om det har med skjermene som ikke fungerte eller med alkohol er uvesentlig, denne oppførselen er ikke akseptabel noe sted, og skal vi gi noen skylda, skylder vi på de personene som ikke kunne oppføre seg, sier Sir Richard Leese, byrådsleder i Manchester.

Assisterende politisjef Justine Curran sier hun er sjokkert over hvor voldelige pøblene var.

- Jeg er rystet av at vi hadde områder med problemer, at folk valgte å bruke vold mot mine folk ved å kaste flasker, murstein og trebiter etter dem, jage dem opp gater, spenne bein på dem og hoppe på dem som en ulveflokk, sier Curran.

- De hoppet på ham som ulver

Knivstukket

En politikonstabel ble slått så hardt at øretelefonen hans ble sittende fast i hodet og måtte fjernes av leger. En annen mistet fire tenner etter å ha blitt skallet ned.

Fem personer ble arrestert etter at en russisk tilskuer ble stukket ned utenfor stadion før kampen. Hans skader skal ikke være livstruende.