- De jobber djevelsk for hverandre. Det er suverent å se på

Chelsea utklasset på eget gress.

• Chelsea - Atletico Madrid 1-3 (1-3 sammenlagt)

(Dagbladet): Atletico Madrid trakk det lengste strået i kveldens semifinale. Det spanske laget overbeviste med effektivt angrepsspill og et kollektiv som jobbet ustoppelig for hverandre.

Viasat-kommentator Roar Stokke var full av beundring:

- De jobber djevelsk for hverandre. Det er suverent å se på. Det er så solid, det er rett og slett praktfullt å se.

Nå venter Real Madrid i en historisk finale i Lisboa. Aldri har to lag fra samme by spilt mot hverandre i en Champions League-finale. 

Ett minutt avgjorde Jose Mourinho var en slagen mann etter dagens tap:

- Ett minutt i den andre omgangen avgjorde alt. Først gjør Courtois en umulig redning fra Terrys heading. Så kommer straffen som drepte kampen. Jeg vet ikke om det var straffe eller ei, men  det minuttet var avgjørende for kampen, sier Jose Mourinho etter dagens kamp.

Manageren var langt nede etter straffemålet:

- Det var nesten umulig å komme tilbake. Det var bare et lag på banen etter målet. De hadde høy moral og visste de hadde resultatet de trengte. Jeg må bare gratulere Atletico, de er et veldig godt lag.

Mot barndomsklubben Det var Chelsea som startet kampen best da en gammel Atletico-kjenning sendte London-laget opp i ledelsen.

 1-0 Men Fernando Torres droppet å feire mot barndomskluben. Foto: NTB Scanpix
1-0 Men Fernando Torres droppet å feire mot barndomskluben. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fernando Torres er født og oppvokst i Madrid. Han ble også klubbens yngste kaptein gjennom tidene før han gikk til Liverpool i 2007.

Det var Willian som skapte målet. Den brasilianske midtbanespilleren dro elegant av to mann ved hjørnesparket før Azpilicueta sendte et knallhard innlegg langs bakken. I feltet lurte Fernando Torres, og den spanske spissen banket ballen i mål.

Det var nok ikke enkelt å holde tilbake jubelen for spissen som har slitt i årets sesong.

Men Adam var ikke lenge i paradis.

Praktscoring
Like før pause slo Tiago et herlig innlegg på bakre stolpe som åpnet hele Chelsea-forsvaret. På bakre stolpe ventet Juanfran.

 1-1  Adrian Lopez får god tid til å banke inn utlikningen mot Chelsea. Foto: NTB Scanpix
1-1 Adrian Lopez får god tid til å banke inn utlikningen mot Chelsea. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Forsvarsspilleren lempet ballen på bakre stolpe. Der lurte  Adrian Lopez inn utlikningen.

Det var Atletico som startet den andre omgangen best. Allerede etter to minutter fikk Turan stå helt fri på bakre stolpe. Tyrkeren ladet kanonen, men Schwarzer fikk lempet ballen til hjørnespark.

Chelsea produserte flere halvsjanser på 1-1, men Samuel Eto'o ødela hjemmelagets sjanser etter 60 minutter.

Atletico Madrid fikk en soleklar straffe da innbytter meide ned Diego Costa i boksen.  Det er ikke første gang spissen har vært i trøbbel i egen boks i år.

 1-2  Diego Costa var iskald på straffesparket, selv om han måtte vente nesten to minutter med å ta det. Foto: NTB Scanpix
1-2 Diego Costa var iskald på straffesparket, selv om han måtte vente nesten to minutter med å ta det. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Klassisk spiss i egen 16-meter, meldte Jan Åge Fjørtoft i Viasat-studioet.

Et gammelt ordtak sier at den som blir felt aldri skal ta straffesparket, men det så ikke ut til å bry Atleticos toppscorer. Etter at han hadde slitt nesten to minutter med å få ballen til å ligge stille - og blitt belønnet med et gult kort - banket han ballen like under tverrliggeren.

Chelsea måtte ha to.

Utklasset Og det tok ikke mange minutter før de startet jakten.  Igjen på en dødball.

Willian slo ballen inn før David Luiz stanget ballen i stolpen, via Atleticos keeper Thibaut Courtois og til hjørnespark. En absurd redning av keeperen som er på lån fra nettopp Chelsea.

 1-3  Turan er iskald når Schwarzer må gi retur på en heading. Foto: NTB Scanpix
1-3 Turan er iskald når Schwarzer må gi retur på en heading. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Chelsea presset på for et nytt mål - og det åpnet seg rom for bortelaget.

Arda Turan ga nådestøtet etter 71 minutter.  Tyrkeren fikk muligheten på et innlegg og stanget ballen på mål. Schwarzer måtte gi retur - og da gjorde ikke Turan feil. 27-åringen trillet ballen enkelt inn fra sju meter.

Det er tredje gang Jose Mourinhos taper en semifinale med Chelsea.  Nå venter en historisk finale mellom Real Madrid og Atletico Madrid i Lisboa lørdag 24 mai.