Boikott skiskytternes verdenscupfinale i Russland

De jobbet fram den flotteste TV-sporten: - Hvorfor vil ikke NRK hjelpe de ærlige?

En tysk TV-boikott var med å endre sykkelsporten. Hvorfor vil ikke NRK ta ansvar for dopingkampen i skiskyting?

BYGGET SPORTEN: Kjente og kjære NRK-profiler som Jon Herwig Carlsen og Kjell Kristian Rike hjalp Ole Einar Bjørndalen og resten av sporten med å utvikle skiskyting som TV-produkt. Det gjør statskanalens ansvar ekstra tungt når det gjelder å bruke sin innflytelse for å få en renest mulig sport. FOTO: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
BYGGET SPORTEN: Kjente og kjære NRK-profiler som Jon Herwig Carlsen og Kjell Kristian Rike hjalp Ole Einar Bjørndalen og resten av sporten med å utvikle skiskyting som TV-produkt. Det gjør statskanalens ansvar ekstra tungt når det gjelder å bruke sin innflytelse for å få en renest mulig sport. FOTO: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÅ som de norske skiskytterne har dratt til verdenscupavslutningen i Russland uten å ta noen konsekvens av det store dopingproblemet i sporten, flyttes utfordringen til andre aktører i denne populære idretten. For eksempel NRK.

Statskanalen har gjennom flere år har bygget seg opp som selve vintersportskanalen. Ikke minst ved hjelp av den flotte TV-idretten skiskyting som hver eneste sesong konkurrerer jevnt med langrenn om å være den mest populære idretten blant norske TV-seere.

Vanlige internasjonale renn i skiskyting kan oppnå markedsandeler på over 65 prosent av det totale norske TV-publikummet. Det er bemerkelsesverdig høyt.

Akkurat som det er bemerkelsesverdig at NRK-sporten i forbindelse med de omdiskuterte konkurransene i Russland denne uka, selv ikke har reflektert over muligheten til å ta et tydelig standpunkt i kampen mot dopingsvindelen.

NETTOPP verdenscupfinalen i russiske Tjumen er jo en åpenbar sjanse til det. Det er derfor Tsjekkia, Ukraina, Canada og USA, samt den modige svenske skiskytterkometen Sebastian Samuelsson allerede har boikottet disse konkurransene. For ved å gi Russland disse rennene, trosser det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) under sin norske president Anders Besseberg oppfordringen fra Verdens Antidopingbyrå (WADA) om å presse fram endringer i den elendige russiske dopingkultur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer