SA OPP JOBBEN PÅ VEGNE AV DAVY: John Arne Riise var årvåken da Davy Wathne lot telefonen ligge ubevoktet, og sendte ut en «takk for meg»-beskjed til TV 2-profilens vel 18 000 følgere på Twitter.  Foto: Lise Åserud / Scanpix
SA OPP JOBBEN PÅ VEGNE AV DAVY: John Arne Riise var årvåken da Davy Wathne lot telefonen ligge ubevoktet, og sendte ut en «takk for meg»-beskjed til TV 2-profilens vel 18 000 følgere på Twitter. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

- De jublet nok over at jeg hadde sagt opp, så de slapp å sparke meg

TV 2-Davy ble offer for Riise-spøk.

ULLEVAAL (Dagbladet): Davy Wathne er en aktiv mann på Twitter, og har over 18 000 såkalte «følgere».

En del av dem sperret kanskje opp øynene da TV 2-veteranen tilsynelatende skrev at nok var nok, og at hans dager i kanalen nå var talte.

«Egentlig føler jeg vel at jeg har gjort mitt. Bedre blir det ikke. På tide at jeg legger opp»,  lød twittermeldingen fra Wathne.

Bergenseren har imidlertid ingen planer om å pensjonere seg med det første, og skjønte lite da sms-ene begynte å renne inn på telefonen hans.

- Jeg la fra meg mobilen for å gå i direktesending på nyhetskanalen. Da jeg sjekket telefonen igjen hadde jeg fått mange meldinger, hvor folk skrev «du må ikke slutte i jobben», «du har mange gode år foran deg» og så videre. Jeg skjønte ingenting før jeg gikk gjennom mine egne tweets, og så hva som hadde blitt lagt ut, sier Wathne til Dagbladet.

- Jeg tar på meg skylda
På dette tidspunktet satt John Arne Riise og gledet seg over en vellykket spøk, i samarbeid med Jahn Ivar «Mini» Jakobsen og TV 2-reporter Morten Stokstad.

Wathne hadde små problemer med å identifisere synderen, og la deretter ut et dementi.

Han innledet også onsdagens intervju med John Arne Riise med å si «twitterfingrene til John Arne Riise virker, men hvordan er det med resten av kroppen?»

Om Riise var deppet da han snakket om skaden som hindrer ham i å spille mot Island fredag, kom smilet da han ble spurt om tyvlånet av Davy Wathnes mobiltelefon.

- Vi satt der, og telefonen lå like ved og lyste etter at han hadde vært på Twitter. Så gikk han en tur vekk, og da satt jeg, Mini og Stokstad sammen og skrev. Jeg sto for skrivingen og trykket send, så jeg må ta på meg skylda for den. Jeg fikk noen meldinger fra ham i går kveld da jeg lå på rommet, men han skjønte det var tull og fanteri, og tok det fint, sier han.

Sparer Riise for hevn
Davy Wathne tror det var flere enn Riise & co som koste seg da den falske tweeten ble publisert.

- Jeg tror nok de flagget i personalavdelingen i Bergen, de spiste nok bløtkake og jublet over at jeg hadde sagt opp selv, så de slapp å sparke meg. TV 2 er ingen Kardemomme by, det er mange som føler de burde hatt mer framskutte posisjoner, sier han med et smil.

- Kan vi forvente oss en liten hevnaksjon, Riise er jo også på Twitter?

- Jeg tror John Arne har gjort seg sine erfaringer når det gjelder meldinger og sosiale medier. Klok av skade passer han nok på telefonen sin seint og tidlig!

Selv om Wathne selv ble rammet av den forholdsvis uskyldige spøken, har han stor sans for ablegøyene og humøret i landslagstroppet.

- Hele miljøet er strålende. Det er ikke en person med nykker i det hele tatt, det er en flott gjeng. Og John Arne er en sjarmerende humørspreder med positiv vilje. Hvis han er stygg med noen, er det med seg selv. Han er en gjennomført snill og god gutt, sier Wathne.