Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De jukser! Det er et problem

Vegard Ulvang etterlyser tiltak.

SPENT PÅ FRAMTIDA: Vegard Ulvang er spent på framtida til det klassiske langrennet, og frykter at ekstrem staking og ulovlig skøyting skal bli med å prege øvelsen.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SPENT PÅ FRAMTIDA: Vegard Ulvang er spent på framtida til det klassiske langrennet, og frykter at ekstrem staking og ulovlig skøyting skal bli med å prege øvelsen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg OL i Dagbladets OL-studio.

(Dagbladet): Vegard Ulvang, leder i FIS' langrennskomite, forteller i et intervju med NRK at han mener klassisk langrenn er tatt til et helt nytt nivå.

- På tremila (skiathlon) så vi at mange kjørte dobbeltak med fraspark opp bakken ut fra stadion. Det er en tøff bakke. Jeg er overbevist om at for bare tre år siden ville ingen vurdert noe annet enn diagonalgang i den bakken, sier Ulvang til NRK.

Han frykter at staking og ulovlig skøyting kan bidra til å ødelegge det klassiske langrennet.

Juks - Det er kommet over tid, det er blitt et alvorlig problem - og er det som bekymrer meg mest på langrennssportens vegne akkurat nå, sier Vegard Ulvang.

Den tidligere norske skihelten mener det må tas grep for å få bukt med problemet. Ulvang peker på eksempler fra ungdomsrenn og juniornorgescup der det har forekommet juks.

- Jeg har selv sett renn der det er helt tydelig at mange skøyter. De jukser! Det er et problem, sier Ulvang.

Medaljehåp De norske langrennsgutta skal ut på 15 kilometer klassisk klokka 11. Der er Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rønning, Chris Jespersen og Pål Golberg de norske håpene.

- Jeg er fornøyd med løpet om jeg får til et maksimalt løp. Blir det ikke medalje da kan jeg i hvert fall si at jeg ikke kunne gjort noe annerledes, sier Eldar Rønning.

Rennet kan du følge direkte i Dagbladets OL-studio.

Hele Norges coronakart