De kan bli ringenes helter

Her er fem av OLs største stjerner. Om tre uker er de vinnere eller tapere. Uansett er de idoler for millioner av idrettsinteresserte mennesker over hele verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÅR DEN OLYMPISKE ILD blir tent i Salt Lake City 8. februar, er det startskuddet for 16 dager der noen av verdens ypperste idrettsfolk skal vise seg fram. Nye helter vil skapes og gamle slitere vil få sin velfortjente belønning på OL-arenaen. De vil imponere og inspirere millioner av TV-seere og tilskuere, men noen vil også skuffe. OL-historien er full av helter og tapere, og det er ikke alltid den som tar flest medaljer vi husker best.

I LAKE PLACID i 1980 nedkjempet en gjeng amerikanske collegegutter Sovjetunionens mektige røde maskin og endte opp med OL-gull i ishockey. «Miracle On Ice» er kanskje en av OL-historiens mest overraskende triumfer. Mens andre har kjempet lenge før de kunne stige opp på pallens øverste trinn.

HVEM HUSKER IKKE amerikaneren Dan Jansen i Vikingskipet på Lillehammer? I sitt fjerde OL og i sitt livs siste løp, satte han verdensrekord og tok OL-gullet selv hans argeste konkurrenter unnet ham. Den perfekte avslutningen på en lang karriere fylt med tragedie og nederlag.

I NAGANO 1998 fløy østerrikeren Hermann Maier 40 meter i lufta før han landet på nakken og sklei gjennom to sikkerhetsnett og ut i snøen. «The Herminator» reiste seg opp som om ingenting hadde skjedd og vant OL-gull i både super-G og storslalåm seinere i mesterskapet. OL i Salt Lake City vil også skape vinnere som blir stående i historiebøkene til evig tid. Dagbladet har plukket ut fem utøvere som vi tror vil dominere de 19. olympiske vinterleker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer