- De kan ikke bare sette meg ut

LONDON (Dagbladet): Chelsea- Real Betis 3-1, 5-2 sammenlagt. Her sitter Tore André Flo og skuler misfornøyd på Gianluca Vialli. Det gjorde han hver gang den spillende sjefen passerte Chelsea-benken i går kveld. Hvor Drillos-spissen ble sittende til han byttet bort ei ubrukt drakt.

Som tomålscorende helt i Sevilla for 14 dager siden, var Tore André Flo bortimot overbevist om at han skulle starte for Chelsea i går kveld. Halvannen time før kampen fikk han beskjed om det motsatte. Og i motsetning til tidligere, fulgte det ingen forklaring med vrakingen. Gianluca Vialli dro bare laget.

Ferdig med det.

- Jeg vet ikke hvorfor, sier Tore André Flo. - Kan hende han følte at han trengte erfarne spillere i en så viktig kamp. Men jeg spilte så bra i Spania at jeg har bevist at jeg duger på dette nivået også.

- Derfor kan de ikke bare sette meg ut.

Fryktelig skuffet

Men det er det som skjer oftere enn annenhver gang under Vialli. Uansett hvilken variant Chelsea-manageren velger, så går det den veien høna sparker for Flo. Og denne kvelden - hvor Real Betis åpnet hele London for å ta igjen det tapte - ble han sittende til natta.

Akkurat det var veldig ergerlig.

- Så du de rommene spanjolene ga? sier Tore André. - Det hadde vært helt perfekt å komme inn. Og derfor er jeg veldig skuffet over at jeg ikke fikk spille. Det skal jeg også være.

Real Betis klemte inn 1- 0 og ga Chelsea frykt og mye å tenke på. Det ga Vialli arbeidsoppgaver ut over det å være spiss også. For da Chelsea kom under, gikk han hjem og ga forsvaret huden full.

Da Frank Sinclair headet inn 1- 1, sto han for seg sjøl og så ut som om han takket en i himmelen.

Roberto Di Matteo ordnet 2- 1 og total ro like etter pause. Da så Chelsea-benken ut som et seint julebord. Bortsett fra Tore André Flo, da, som ikke har for vane å hyle og bære seg. Og som slett ikke spretter opp og ned og rundt og bæljer når en liten bagatell går feil.

Han bare sitter der, Tore André Flo.

Stille og glad

- Jeg var glad da vi scoret målene, sier stryningen. - Det var veldig viktig for oss. Og nå er vi i semifinalen. Og hvem vet; det kan bli en finale til.

Førstkommende onsdag spiller Flo helt sikkert for Drillos i Belgia. Derfra reiser han til London med en drøm om å bli tatt ut til ligacup-finalen på Wembley neste søndag. Og det er viktig, for på Wembley har han aldri vært.

Og:

Da Frode Grodås spilte sin kanskje siste A-kamp i England - FA-cupfinalen for 10 måneder siden - satt Tore André og så på TV.

Chelsea for England

- Det stemmer det, sier Tore André. - Men jeg har tenkt til å bli her.

Chelsea er det eneste laget av ukas engelske kvartfinalister som klarte oppgaven. Det er tynn fotballsuppe. Og for Tore André Flo er det veldig overraskende. Fordi han hadde klokketro på Manchester United.

- Jeg var sikker på at de skulle klare det, sier han. - De har jo vært så gode når de har spilt mot oss. Men vi er i hvert fall videre, og det er viktigst.

- Og nå er det landskamp - det er viktig det også.

<BENKESLITER Sjekk blikket Tore Andre sender sjefen Gianluca Vialli. Flo var langt fra fornøyd etter å ha blitt satt på benken. - Jeg spilte så bra i Spaniaat jeg har bevist at jeg duger på dette nivået også. Derfor er jeg veldig skuffet over at jeg ikke fikk spille i går, sier Tore Andre.