Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

De kjemper ikke bare mot hverandre. Like viktig er kampen om å ha det beste utstyret

Kappløpet utenfor sporet.

PERFEKSJONIST: Da Petter Northug vant VM-femmila, gikk han med større trinser på stavene enn vanlig. Og skoene hans er så viktige at han bærer dem i håndbagasjen. Foto: Hans Arne Vedlog
PERFEKSJONIST: Da Petter Northug vant VM-femmila, gikk han med større trinser på stavene enn vanlig. Og skoene hans er så viktige at han bærer dem i håndbagasjen. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Fokuset på detaljer ved utstyret er nærmest altoppslukende i den moderne idretten. Det er ikke uten grunn at Lionel Messi bruker en gitt type fotballsko, at Novak Djokovic slår ess på ess med en bestemt racket eller at Chris Froomes sykkel er den beste - og mest mulig personlig tilpassede - det er mulig å få tak i.

Det samme gjelder for vinteridrettene. Da Bjørn Dæhlie og Espen Bredesen vant sine OL-gull på Lillehammer var det med det beste utstyret de kunne få tak i. Men mye har skjedd siden.

Individuell tilpasning

Fokuset på de ørsmå detaljene og spesielt den perfekte individuelle tilpasningen har nådd nye høyder i både langrenn, skiskyting, hopp og alpint.

Tenk bare på Therese Johaug, som fikk kjeft fordi hun valgte å stille med Swix-stropper på sine Bjørn Dæhlie-staver i verdenscupen før jul for å kunne gå noen tideler raskere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?