PÅ INNSIDEN: Bli med FourFourTwo på en utrolig reise inn i eGaming-universet. Vi er på plass under VM i FIFA, og vår nyeste dokumentar avslører alt om verdens mest populære fotballspill, folkene som tjener til livets opphold ved å spille det og millioner av mennesker som ser spillerne kjempe om å bli best. Video: FourFourTwo Vis mer

VM i FIFA

De kjemper om millioner på spillet FIFA: Tårer og glede i VM

FourFourTwo følger tre spillere som deltar i FIFA-VM, hvor du kan oppleve tårer, nedturer, oppturer og rikdom ved å trykke på noen knapper.

(FourFourTwo): Det har gått fra å være noe venner spiller hjemme foran TVen, til å bli gigantiske konkurranser med tilskuere, dommere og hvor vinneren kan ta med seg snaut 1,6 millioner norske kroner.

FIFA Interactive World Cup er et symbol på eksplosjonen eSports har opplevd de siste årene, og siden den store finalen i 2017 tok plass i London, var FourFourTwo på plass for å få med seg spenningen.

Vi følge tre «gamere»: To fra England og en nederlender (Dani Hagebeuk) som representerte Ajax og hadde som mål å «drepe motstanderen». Flere profesjonelle FIFA-spillere representerer noen av de største fotballklubben i Europa og blir lønnet av dem.

FourFourTwo ble vitne til følelsene og spenningen på nært hold. Den ene 18-åringen fra England (Shaun Springrette) tar til tårene når han finner ut at han er slått ut av VM og drømmen samtidig blir knust.

Daniel Smith forteller blant annet at han bruker fem-seks timer daglig på FIFA.

Kan endre livet

Når det er mulig å vinne penger som kan forandre livet ditt (de beste eSports-spillerne kan tjene mer enn én million dollar i året), er det forståelig hvorfor alle er så oppslukt i et 20 minutter langt spill på FIFA.

Vinneren i VM får 200 000 dollar (rundt 1,6 millioner kroner), mens nummer to får 40 000 dollar. Det er med andre ord en stor forskjell på å bli kronet mester eller bli tapende finalist.

Det viser også hvorfor gamere har trenere som speider på aktuelle motstandere for å lære seg teknikken deres, og hvorfor det kreves dommere i de store turneringene for å holde orden (det er ikke lov å drøye tiden, f.eks.).

Men hva er det som gjør det så interessant å se noen andre spille FIFA? Og hva kreves det for å bli best i verden i denne konkurransesporten? Se videoen øverst for å få et innblikk i verden til profesjonelle FIFA-spillere.

Slo alle

20 år gamle Spencer «Gorilla» Ealing gikk helt til topps i finalen i London. Han ble den 13. mesteren i historien. Han levde samtidig opp til stempelet som den beste FIFA-spilleren i verden.

- Det er sant at folk har stemplet meg som den beste, men jeg har alltid motsagt det. Men etter å ha vunnet den største FIFA-turneringen i historien, tenker jeg at de kan kalle meg det, eller iallfall en av de beste, sier Ealing til FIFA.com.

VM ble avholdt i august.