- De kjøper hvem de vil ha. Alle vil til klubben nå

Kjell Jonevret sammenlikner gamleklubben med RBK på 90-tallet.

CUPAVANSEMENT: Moldes Mattias Moström gratuleres med 3-1 av Mohamed Elyounoussi (t.v.) og Fredrik Gulbrandsen (t.h.) i kvartfinalen i cupen mellom Molde og Viking på Aker Stadion. De blå tok seg videre til semifinale med knusende 5-1. Tidligere Molde-sjef Kjell Jonevret sammenlikner laget med RBK på 90-tallet.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
CUPAVANSEMENT: Moldes Mattias Moström gratuleres med 3-1 av Mohamed Elyounoussi (t.v.) og Fredrik Gulbrandsen (t.h.) i kvartfinalen i cupen mellom Molde og Viking på Aker Stadion. De blå tok seg videre til semifinale med knusende 5-1. Tidligere Molde-sjef Kjell Jonevret sammenlikner laget med RBK på 90-tallet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Molde - Viking 5-1

MOLDE (Dagbladet): - Nå vil jeg hjem. Hjem å legge meg. Og så våkne i morgen å ta nye tak.

Det sa Viking-trener Kjell Jonevret etter at laget hans ble sendt ut av cupen med 5-1-tap i Molde.

Et par tabber - Jeg synes vi begynner bra. Vi kommer under 1-0, men kommer tilbake i kampen. Vi har dødballer der vi er nærme og en straffesituasjon der dommeren ikke våger å blåse, sier Jonevret til Dagbladet.

Treneren var misfornøyd med måten laget hans slapp inn de første målene på. Først scoret Daniel Chima Chukwu etter at Mattias Mostrøm kom seg fint rundt på kant. Spissen kunne bare breiside det lave innlegget i hjørnet.

Viking utliknet ved Yann-Erik De Lanlay, men like før pause sendte Mohamed «Moi» Elyounoussi Molde tilbake i føringen.

3-1 og 4-1 kom etter to svake Viking-involveringer. Håkon Skogseid gjorde et dårlig tilbakespill som Mattias Mostrøm plukket opp og satte i mål.

Bare minutter senere slapp keeper Arild Østbø inn hjørnespark direkte fra cornerflagget.

- Vi lager to «selvmål» og da er det klart luften går ut av oss. Da vil man bare hjem. Molde leker fotball og vi faller igjennom, sier Jonevret.

- Måten målene kom på var demoraliserende. Vi fikk ikke låne ballen. Det er det som er forskjellen på Molde og andre lag. De triller ballen og bare fortsetter og fortsetter.

Kan klare «The Double» - Hvor gode er Molde - kan de ta begge titlene?

- Det er klart de kan. Cup er cup, og serien kommer de til å ta uansett. Synd at laget ikke tok seg videre i Europa. Det hadde vært gøy å sett dem der, sier Jonevret, som trente Molde fra 2007 til 2010.

Han klarer ikke å se hvem som skal utfordre romsdalingene i Tippeligaen, og sammenlikner klubben med RBK på 90-tallet.

- Jeg har ikke sett en bedre tropp under mine trenerår i Norge. Klubben kjøper det dem vil ha. Dem henter de unge talentene. Alle vil jo til Molde nå. Det er en framgangsrik klubb, sier svensken.

Viking har hatt bra tak på Molde de siste årene. Siddisene har likevel tapt sine to kamper på Aker Stadion i år. Nå lover Jonevret å gjøre sitt for å skape spenning i serien.

- Andre lag er for dårlige. Jeg ser ingen som kan gjøre noe med hvor seriegullet havner. Men vi har Molde igjen hjemme, og vi skal i hvert fall ikke tape tre ganger mot dem i år. Det gjør vi bare ikke, fastslår han.

NEDTUR: Vikings trener Kjell Jonevret (t.h.) på stillingen 4-1 i kvartfinalen i cupen mellom Molde og Viking på Aker Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
NEDTUR: Vikings trener Kjell Jonevret (t.h.) på stillingen 4-1 i kvartfinalen i cupen mellom Molde og Viking på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer