- De klassiske plassene som ikke betyr noenting

Svindal og Jansrud på fjerde og femte i storslalåmrennet.

BARE NESTEN: Aksel Lund Svindal klarte ikke helt å følge opp den sterke førsteomgangen, og havnet så vidt utenfor pallen i VM-storslalåmrennet.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
BARE NESTEN: Aksel Lund Svindal klarte ikke helt å følge opp den sterke førsteomgangen, og havnet så vidt utenfor pallen i VM-storslalåmrennet.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal ledet storslalåmrennet i Garmisch Partenkirchen etter første omgang, men misset så vidt pallen etter finalen i storslalåmrennet i VM.

Amerikanske Ted Ligety ledet i mål da nordmannen satte utfor, men i en oppkjørt løype forsvant Svindals forsprang på 25 hundredeler underveis.

Til slutt endte superkombimesteren 49 hundredeler bak Ligety, og småbitre seks hundredeler bak Philipp Schörghofer fra Østerrike på bronseplass.

- Det er fortjent at Ligety vinner, han har vært den beste storslalåmkjøreren i år. Jeg kjører helt ok, men så blir det litt tungt mot slutten av henget. På flata der jeg kjørte bra i første omgang, der kjører jeg meg fast litt nå, sier Aksel Lund Svindal til NRK.

- Det gikk jo ikke helt sånn vi hadde håpet på, jeg har en del femte- og sjetteplasser, men jeg har faktisk aldri vært fire i et mesterskap noen gang. Noen må jo være fire, så det var vel ikke helt urettferdig at det ble meg denne gangen, sier nordmannen.

Sånn er gamet
Franske Cyprien Richard tok sølvet bak Ted Ligety.

Kjetil Jansrud hadde en motsatt utvikling i konkurransen enn Svindal, og kjørte seg opp fra niendeplass til femteplass i finalen.

Likevel syntes nordmannen at resultatet var litt irriterende.

- De klassiske plassene som ikke betyr noenting. Men sånn er gamet iblant, sier Jansrud til NRK.

- Det ble oppkjørt og røft, men jeg syns egentlig jeg gjør en helt grei omgang. Jeg gjorde mitt beste i dag, og må stå for det, sier han.

Fornøyd med VM
Leif Kristian Haugen, som imponerte fra uvant lavt startnummer i første omgang, ble til slutt nummer 16 i rennet.

Dagens fjerde norske deltaker var Truls Ove Karlsen, han ble nummer 25.

Gutta avslutter VM med slalåm søndag. Det kjører neppe Aksel Lund Svindal, som fortsatt sliter med kneskaden han pådro seg tidligere i mesterskapet.

Er det slutt nå, sier Svindal seg fornøyd med årets VM.

- Jeg hadde regnet med å være i medaljekampen i Super G, det var jeg ikke. Men etter det har jeg vært i medaljekampen, og har fått et gull, så jeg må si meg fornøyd med det, sier han.

KJØRTE SEG OPP: Kjetil Jansrud tok en «Jansrud» og avanserte i finaleomgangen - men bare nesten til pallen denne gangen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet .
KJØRTE SEG OPP: Kjetil Jansrud tok en «Jansrud» og avanserte i finaleomgangen - men bare nesten til pallen denne gangen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet . Vis mer