Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-slalåm for jenter utsatt

De kom for å heie på sin helt, men måtte dra slukøret hjem

De nordkoreanske cheerleaderne var på plass for å heie, men måtte som alle andre dra skuffet hjem. Vindkastene spolerte nok et renn for alpinistene i OL. Nå blir de to neste dagene ekstremt viktige.

RENN AVLYST: Så den nordkoreanske heiagjengen fikk ikke se Kim Ryon-Hyang i aksjon. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
RENN AVLYST: Så den nordkoreanske heiagjengen fikk ikke se Kim Ryon-Hyang i aksjon. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
SOKKER PÅ HENDENE: Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold avslører sine triks for å overleve kulda i Sør-Korea. Video: Bjørn Langsem / Redigering: Ørjan Ryland / Reporter: Fredrik Ø. Sandberg Vis mer

PYEONGCHANG (Dagbladet): Etter å ha blitt utsatt en rekke ganger, ble det klart at dagens slalåmrenn for kvinner ikke kunne gjennomføres.

Det var rett og slett for mye vind i den øvre delen av løypa. Dermed måtte alle utøver og tilskuere, inkludert den nordkoreanske heiagjengen som var på plass for å følge Kim Ryon-Hyang, dra slukøret hjem.

UTFORDRENDE: Mens slalåm for kvinner ble utsatt til torsdag grunnet vanskelige forhold, ble finalen i slopestyle for kvinner arrangert i natt. Foto: Hans Arne Vedlog, Dagbladet / NTB/Scanpix / Reuters Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

- Det er ikke så ekstremt, men det kommer vindkast opp i bakken som er ganske kraftig. Har du akkurat startet da og får det kastet er rennet nesten over, sier sportssjef Claus Ryste til Dagbladet. Han hyller juryens beslutning, og sier at dagens renn hadde blitt for preget av tilfeldigheter hvis det ble gjennomført. ​

Fire renn på to dager

Men hva nå? Fortsatt er det ledige dager igjen å gjennomføre de resterende elleve konkurransene på. Allerede nå er det bestemt at det blir fire konkurranser torsdag og fredag. Torsdag går mennenes utfor og kvinnenes storslalåm, fredag går Super G for menn og slalåm for kvinner.

Det er meldt bedre vær de to dagene, og så lenge de løpene blir gjennomført, skal det ikke være noe problem.

Men hvis de ikke går som planlagt, begynner varsellampene å blinke. For etter planen skal guttene, som nå gjennomfører fartsdisiplinene, og jentene bytte arenaer i helgen. Så hvis noen ikke får gjennomført de planlagte rennene - er det bekymringsfullt.

Ryste forteller:

OVERSKYET: Men det var vinden som skapte de store problemene på OL-arenaen. Foto: Hans Arne Vedlog
OVERSKYET: Men det var vinden som skapte de store problemene på OL-arenaen. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

- Vi har noen dager å gå på, det er en uke igjen. Men i og med at de skal bytte arenaer, begynner det å bli litt kritisk. Jentene må også få trening i fartsarenaen. Slalåmen her har man litt å gå på, men hvis utfor og super G for herrene ikke går i morgen og fredag, da begynner det å bli trangt.

Meldt bedre

Ryste sier at det norske laget har sluttet å stole på langtidsvarslet i Sør-Korea, men at de også har informasjon på at været skal være bra torsdag og fredag. Han vil ta en evaluering etter de to dagene på hva som skjer framover.

Været får man uansett ikke gjort så mye med, men det er en annen ting som bekymrer sportssjefen:

- Det er logistikken og forflytning jeg er bekymret for. Foreløpig har vi god kontroll. Jeg tenker på trenerne og utøverne. De har vært her lenge og forberedt seg. Det drar energi å holde fokus på den måten. Men det er en del av gamet å være best mulig forberedt når det faktisk skjer. Det må vi jobbe med sammen, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!