Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De kom krypende

Thor Hushovd (25) kommer til å håve inn nærmere 15 millioner kroner på de to neste årene i Credit Agricole (CA).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag signerte sørlendingen en toårskontrakt med det franske profflaget. Etter det Dagbladet erfarer, innebærer kontrakten en fast årslønn på fem millioner kroner. Det betyr at Norges beste proffsyklist mer enn dobler lønna, før bonuser er regnet med.

- Det er god butikk i å spurte bra i Tour de France, gliste Hushovd under gårsdagens pressekonferanse i Oslo.

Vil ha Arvesen

Hushovds innsats i Tour de France imponerte de fleste, også sjefene i CA. Derfor har de gjort det som står i deres makt for å beholde den populære nordmannen.

- Jeg har vært sjefen i forhandlingene. Det var de som kom krypende til meg.

I tillegg til bedre lønn har han også stilt krav i forhold til stallen.

- Jeg ønsker meg erfarne ryttere som kan hjelpe meg i spurtene. Jeg har foreslått flere sterke rytternavn, blant dem Kurt-Asle Arvesen. Klubben er i forhandlinger med han nå, sier Hushovd.

Merker presset

CA-trener Denis Roux er selvfølgelig glad for at Hushovd fortsetter på laget. Men millionlønn forplikter. Roux og klubbledelsen stiller derfor følgende krav til den spurtsterke nordmannen.

  • Han bør oppnå toppresultater i klassikerne (løp over én dag).
  • Han bør kjempe om den grønne poengtrøya i neste års Tour de France.
  • Han bør få høyere score på den internasjonale rankingen. Hushovd ligger i dag på 178. plass, mens Arvesen har 59. plassen.

Hushovd har nesten prestasjonsangst allerede.

- Jeg skjønner at de har forventninger. Slik skal det også være. Jo høyere lønn, jo større press, sier Hushovd til Dagbladet.

- CA blir et mye sterkere lag neste år, og klubben har stor tro på meg. Jeg merker presset allerede og tenkte spesielt på det søndag, da jeg syklet inn til en 118. plass i Hamburg. Men heldigvis har ikke kontrakten begynt å løpe ennå, sier Thor Hushovd.

Stor tillit

- Thor skal være lagets beste spurter, og vi er ute etter to gode spurtere som hjelperyttere. Vi satser på at Stuart O'Grady, som vi forhandler med nå, blir den ene, sier Roux som sier at Arvesen også er i forhandlinger med CA.

Også flere andre klubber siklet etter Hushovds underskrift i sommer. Den første uka i Tour de France var 25-åringen innstilt på å signere for nederlandske Rabobank. Også Cofodis og Boulangerie var interessert. Det vanskelige valget falt til CA.

- Det er en seriøs klubb med god økonomi. Jeg trives godt og har opparbeidet meg stor tillit i laget. I tillegg får jeg mine sjanser i spurter, og det er veldig viktig.

  • Les Hushovds svar fra gårsdagens nettmøte på Dagbladet.no.
DOLLARGLIS: Ikke rart Thor Hushovd smiler bredt. Han takket nei til en tilbud fra Credit Agricole i fjor, den nye avtalen gjør at sørlendingen kan kalle seg mangemillionær. - Det var