Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De kommer aldri til å godta det, ikke tale om

Zlatan Ibrahimovic til kona Helena Seger etter gigantisk krav til fransk storklubb. 20 minutter etterpå ringte telefonen.

TRODDE IKKE PSG VILLE SI JA: Zlatan Ibrahimovic og kona Helena Seger på en tenniskamp i Paris. Zlatan trodde ikke PSG ville akseptere lønnskravene hans. Foto: REUTERS/Charles Platiau/NTB Scanpix
TRODDE IKKE PSG VILLE SI JA: Zlatan Ibrahimovic og kona Helena Seger på en tenniskamp i Paris. Zlatan trodde ikke PSG ville akseptere lønnskravene hans. Foto: REUTERS/Charles Platiau/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zlatan Ibrahimovic gir i disse dager ut ei bok som tar oss gjennom karrieren og alle klubbene han har vært i, og inneholder blant annet intervjuer av tidligere trenere og lagkamerater.

Det skjer sju år etter at han kom med selvbiografien «Jeg er Zlatan».

Den nye boka, som har fått navnet «Zlatan Ibrahimovic - Jeg er fotball», er skrevet av Zlatan Ibrahimovic i samarbeid med journalist og forfatter Mats Olsson, og utgis på Font Forlag 8. november.

Dagbladet har fått tilgang på boka, der den svenske superstjernen blant annet beskriver hvordan han ikke ønsket å dra til franske Paris Saint-Germain etter bare én sesong i AC Milan i 2012.

Zlatan trivdes veldig godt i den italienske byen og hadde funnet tilbake til gleden med fotballen, som hadde manglet i Barcelona. Han ønsket derfor en bekreftelse fra daværende visepresident Adriano Galliani om at han ikke skulle selges sommeren 2012.

Men klubben sliter økonomisk etter at Silvio Berlusconis mektige selskap Fininvest, som eide AC Milan, ble dømt til å betale en erstatning på 560 millioner euro i forbindelse med en forretningstransaksjon på 90-tallet.

Må selges

Zlatan Ibrahimovic må derfor selges. Noen uker etter møtet med Galliani ferierer Zlatan i Sverige og ser at han har fem tapte anrop fra agenten Mino Raiola.

«Jeg hadde bedt Mino om å ikke ringe meg i løpet av ferien, så jeg visste om han ringer, da er det noe på gang. 'Vi må snakke sammen', sier han når jeg endelig svarer. 'Nei', sier jeg, 'det er ikke noe å snakke om.' For jeg vet hva han er ute etter. 'Jo, vi må snakke sammen, jeg kommer til Stockholm i morgen.' 'Du kommer ingen steder', sier jeg da, 'si det nå i stedet!' 'OK', sier Mino», står det skrevet i boka.

Raiola forteller Zlatan at Leonardo, sportssjefen i PSG, kommer til å ringe ham. Svensken svarer med å si at han ikke kommer til å svare, for han har nylig fått bekreftelse fra AC Milan på at han ikke vil bli solgt.

Da svarer Raiola:

«Ja, jeg vet det, men de har allerede solgt deg ...»

Zlatan Ibrahimovic ville ikke til PSG, så han ville gjøre det vanskelig under lønnsforhandlingene, hvor det ble diskutert ting som hus, bil og andre omkringliggende ting.

«Så da jeg snakket med Mino - den sommeren da Milan nettopp hadde solgt meg - sa jeg til ham at vi skulle gjøre det vanskelig for PSG. Dels ville jeg beholde samme lønn som jeg hadde hatt i Milan, dels ville jeg at de skulle si noe à la: 'Folkens, dere overdriver noe forferdelig, nå er det nok.' som en måte å få dem til å trekke seg på. Så jeg sa til Mino: 'Akkurat dette vil jeg ha, alle disse tingene', og så ramset jeg opp det ene etter det andre. Da vi hadde lagt på, sa jeg til Helena (kona Helena Noell Seger, journ.anm.) at de kommer aldri til å godta det, ikke tale om. Men etter bare tjue minutter ringte Mino opp igjen, og det eneste han sa var: 'Du får alt.'», skriver Zlatan Ibrahimovic.

Etterpå var det ingen vei tilbake, for Zlatan sier selv han er en mann som alltid holder ord. Han ble fire sesonger i PSG før turen gikk videre til Manchester United i 2016.

Brudd på FPP

PSG har vist store økonomiske muskler de siste åra etter at pengesterke forretningsmenn fra Qatar gikk inn på eiersiden. I mai 2014 ble den franske mesteren bøtelagt av UEFA for brudd på økonomisk fair play (FFP-reglementet).

Reglementet slår fast at klubbene ikke har lov til å bruke mer penger enn de har i dokumenterte inntekter. Brudd på reglementet kan blant andre sanksjoner føre til utelukkelse fra europacupspill, skriver NTB.

PSG har vært under etterforskning for sine rådyre spillerkjøp, deriblant rekordkjøpet av Neymar fra Barcelona for verdensrekordsummen 222 millioner euro.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) varslet i september at de kommer til å etterforske saken videre.

Ifølge Football Leaks hjalp UEFA PSG med å jukse. Flere enn 70 millioner lekkede dokumenter er gjennom åtte måneder analysert av 80 journalister i samarbeidende europeiske mediebedrifter.

Football Leaks hevder at eierne i Qatar og Abu Dhabi til sammen har sprøytet 4,5 milliarder euro (43 milliarder kroner) inn i PSG og Manchester City i løpet av de sju siste åra, skriver NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!