- De kommer til å kysse Ronaldos føtter

Sir Alex om pipingen fra Benfica-fansen.

(Dagbladet.no): Cristiano Ronaldo ble som ventet møtt med enorm piping av Benfica-fansen i Lisboa. Men denne gangen lot han pipingen prelle av seg - i motsetning til fjor, da han i frustrasjon over seg selv og Uniteds Europa-exit viftet med langfinger\'n mot hjemmfansen. 

United-vingen sprenger ikke akkurat popularitetsbarometeret i England - men står enda lavere i kurs hos Benfica-fansen. Det skyldes først og fremst at han tidligere spilte for erkerivalen Sporting Lisboa

Sir Alex Ferguson kunne ikke få fullrost 21-åringen nok etter den sterke 1-0-seieren.

- Han viser en modenhet som er sjelden for en på hans alder. Han er bare 21, men unge spillere er nødt til å komme seg igjennom disse periodene. Klubben han spilte for før hadde åpenbart mye å si for mottakelsen fra publikum i kveld, sa Ferguson, men la til:

- Neste gang han kommer til Portugal for å spille for landslaget kommer de samme menneskene til å kysse føttene hans.

Sprudlet ikke

United var ikke i nærheten av å sprudle offensivt tirsdag kveld, men hadde små problemer med å demme opp for Benficas tannløse og fantasiløse angrepsforsøk. 1-0-seieren betyr at United har stø kurs mot åttendelsfinalen i Champions League, med seks poeng på de to første kampene.

- I første omgang ble det klaget på at vi ikke forsvarte oss bra nok og at vi stadig ga fra oss ballen. Men i andre omgang bedret det seg, fordi vi gjorde noen endringer, midtbanen fikk større plass og det utgjorde forskjellen. Jeg synes vi leverte en god forestilling, sier Sir Alex Ferguson til ITV.

<>MODEN 21-ÅRING: Alex Ferguson var full av beundring for måten Cristiano Ronaldo taklet pipingen fra Benfica-fansen. Her gestikulerer han mot Benficas Georgios Karagounis. Foto: REUTERS
<>MODEN 21-ÅRING: Alex Ferguson var full av beundring for måten Cristiano Ronaldo taklet pipingen fra Benfica-fansen. Her gestikulerer han mot Benficas Georgios Karagounis. Foto: REUTERS Vis mer

Likevel fikk Ferguson en påminnelse om at alt ikke er som det skal være i Manchester United.

Uvenn med ballen

Ferguson gjentok senest mandag at han overhodet ikke er bekymret for Wayne Rooney - men slik United-spissen spilte i kveld bør han kanskje tenke seg om en gang til.

Rooney virker å være milevis unna formen, og mislyktes med omtrent hver eneste involvering. Som Ivar Hoff ville sagt det - Rooney hadde et hardere mottak enn skudd.

- Der fikk Rooney faktisk til et mottak, bemerket TV 3s ekspertkommentator Egil «Drillo» Olsen syrlig midtveis ut i 2. omgang.

Ferguson lovte at Manchester United ville vise seg fra en langt bedre side mot Benfica i kveld enn i tilsvarende kamp i fjor, men de første 45 minuttene var rett og slett pinlige sett med Manchester United-øyne - sannsynligvis den verste omgangen de røde djevlene har levert denne sesongen.

Svak 1. omgang

Viljen til å komme framover var nesten fraværende, på midtbanen bidro John O\'Shea og Michael Carrick med fint lite bortsett fra å sinke spillet, og nivået på pasningsspillet var elendig.

- De kommer til å kysse Ronaldos føtter

En av de få som viste litt vilje var Cristiano Ronaldo, men litt for ofte forsøkte han å gjøre alt på egenhånd.

Etter et omgang med aggressivt Benfica-press kunne United være mest fornøyd med å gå til pause med 0-0.

Praktmål av Saha

United innledning på 2. omgangen ga små forhåpninger om særlig bedring. Men så, etter en times spill, gikk engelskmennene for en gangs skyld helhjertet i angrep.

Scholes snappet en svak pasning fra Petit, og spilte Ronaldo. Han satte fart og fant Luis Saha ute til høyre. Frankmannen gjorde et rykk innover i banen før han ladet sin kraftfulle venstreslegge. Ballen gikk via foten til Anderson og dalte vakkert lengste hjørne bak Quim. En klassescoring fra United, på et tidspunkt da man minst ventet det.

- Scoringen var naturligvis kampens høydepunkt - det var et fantastisk skudd av Louis. Vi spilte bra i lengderetningen, og satte ham opp. Han fikk skutt med venstrebeinet - et utrolig mål, sier Ferguson.

Det forventede stormløpet fra Benfica kom aldri.  I stedet fikk United kampen inn i sitt spor, men defensiv stålkontroll og farlige kontringer.

Noen minutter før slutt fikk de en gedigen dobbeltsjanse etter et Heinze-frispark, men Quim reddet mesterlig forsøkene fra Fletcher og Carrick.

<B>SVAK ROONEY:</B> Wayne Rooney spilte kanskje en av sine svakeste kamper i United-trøya i kveld.
<B>VAKKERT:</B> Louis Saha har krutt i støvlene, noe han viste da han hamret ballen i lengste hjørne en time ut i kampen mot Benfica. Dermed tok United en sterk 1-0-seier i Lisboa.