Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De kuttet nesten av hodet hans med årene

De tapende Oxford-roerne raser mot demonstranten de nesten kuttet hodet av.

DEMONSTRANT: Trenton Oldfield oppnådde sitt mål og fikk konkurransen avbrutt. Ifølge politiet var det bare tilfeldigheter som gjorde at han ikke fikk kappet av hodet. Foto: REUTERS/Paul Hackett/Scanpix
DEMONSTRANT: Trenton Oldfield oppnådde sitt mål og fikk konkurransen avbrutt. Ifølge politiet var det bare tilfeldigheter som gjorde at han ikke fikk kappet av hodet. Foto: REUTERS/Paul Hackett/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den australske aktivisten Trenton Oldfield har svømt seg inn på forsiden av britiske aviser i dag.

Han klarte å avbryte den tradisjonsrike rokonkurransen mellom universitetene Oxford og Cambridge på Themsen i går.

Telegraph kaller det den mest bisarre hendelsen i konkurransens 158 år lange historie.

- De kuttet nesten av hodet hans med årene, sier Chris Tranter i London-politiet til avisa.

Protest Oldfield sa ifølge Telegraph følgende da han ble sluppet ut fra varetekt i går:

- Det er en protest. Les bloggen.

Før han hoppet uti det, hadde Oldfield lagt ut et såkalt manifest på bloggen sin «Elitism Leads to Tyranny».

Der skriver han blant annet:

- Dette er en protest, sivil ulydighet, for å vise motstand. Jeg har brukt gerilljataktikk. Jeg svømmer mot båtene i et forsøk på å avbryte konkurransen.

- Elitistisk Trenton har studert urbanisme på prestisjeuniversitetet London School of Economics og hevder han har startet den lille organisasjonen This Is Not A Gateway.

image: - De kuttet nesten av hodet hans med årene

Et av hans hovedmål er å fjerne alle gjerder i offentlige parker. Han hevder han ville ramme rokonkurransen fordi den er «elitisktisk av natur».

På bloggen oppfordrer han andre til å utføre tilsvarende stunt under de kommende olympiske lekene i London. OL-arrangørene innrømmer at dette er noe de frykter, spesielt i konkurranser som skjer utenfor de store arenaene, som marathon og sykling.

- Det har vært en økt protestaktivitet i det siste, for eksempel Occupy-bevegelsen, og vi jobber sammen med politiet og sikkerhetstjenestene med hvordan vi kan forhindre uheldige hendelser, sier en talsperson til Telegraph.

Løpet var rundt halvveis da roerne måtte stoppe opp, og det ble snart besluttet at man måtte starte på nytt. Da roingen ble satt i gang igjen, fortsatte imidlertid dramatikken. En av Oxfords årer brakk i et sammenstøt med Cambridge-båten kort etter start, og dermed var laget sjanseløse i kampen om seieren. Forhåndsfavorittene Oxford hadde en knapp ledelse før avbrytelsen.

- Helvete  Skuffelsen var stor i Oxford-leiren. Karl Hudspith, president i roklubben, skrev følgende på Twitter:

image: - De kuttet nesten av hodet hans med årene

- Laget mitt har gått gjennom et sju måneder langt helvete. Dette skulle være høydepunktet i karrierene våre og du tok det fra oss.

Roeren William Zeng skrev:

- Da jeg bommet på hodet ditt med åren min, visste jeg bare at du var en svømmer. Hvis du sier at du er en demonstrant, så roper du for høyt til at jeg får med meg budskapet ditt. Det eneste du protesterte mot var retten 17 unge menn og 1 kvinne hadde til å konkurrere på rettferdige vilkår.

FORSIDESTOFF: Hendelsen er forsidestoff på både fullformat og tabloidaviser i dag.
FORSIDESTOFF: Hendelsen er forsidestoff på både fullformat og tabloidaviser i dag. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!