- De lærte meg opp

Ole Gunnar Solskjær priser Blackburns spisspar. Følg kampen direkte kl. 21.

Dagbladets oddsekspert tror på en U

I kveld møtes Manchester United og Blackburn til 2. semifinale i ligacupen. Med 1-1 i oppgjøret på Old Trafford vet Ole Gunnar Solskjær at United må vinne eller score mer enn ett mål ved uavgjort.

For nordmannen er det spesielt å møte sine gamle spissrivaler i United nok en gang.

- Alle som følger United vet hva Dwight Yorke og Andy Cole står for. De er begge gode individuelle spillere, men det var som makkere at de virkelig utmerket seg. De ga oss noe ekstra, og i trippelsesongen var de det beste spissparet i Europa, sier Solskjær til Manchester Uniteds egen TV-kanal.

Beholdt spiss-stilen

Solskjær bærer ikke nag til duoen selv om de sørget for at han til tider konstant måtte sitte på benken i 1999.

- Begge lærte meg opp mye, og på en måte trekker vi fortsatt veksler på dem nå. På den tida spilte de på en ny måte, og det har vi tatt vare på, sier Solskjær.

Solskjær er friskmeldt fra knetrøbbel, men både han og Ruud van Nistelrooy har fått en liten advarsel fra sjefen før avspark i kveld.

- I ligakampen på Ewood hadde vi seks gode sjanser, og du har ikke råd til å bomme på slike muligheter på dette nivået. Du må ta de sjansene som kommer, ellers blir du straffet, sier manager Alex Ferguson.

Solskjær fra start?

I kveld trues Solskjærs spissplass av matchvinneren mot Chelsea, Diego Forlan. Det kan også bli aktuelt å stokke om på laget etter flotte innhopp fra Juan Veron og Ryan Giggs i helga.

- Målscorerne våre må være trusler hele tida, og de må bruke sjansene sine godt, sier den skotske manageren.

<B>SUPERSPISSER:</B> Her gratuleres Ole Gunnar Solskjær av Andy Cole (dekket til) og Dwight Yorke (t.h) etter en Champions League-scoring i 1999.