De Lanlay om kunstscoringen: - Jeg vet ikke helt hvordan jeg gjorde det

Rosenborg har ventet en stund på Yann-Erik de Lanlay. Nå er ventetida over.

• Rosenborg-Bran 3-0 (1-0)

TRONDHEIM (Dagbladet): Kåre Ingebrigtsen hentet Yann-Erik de Lanlay i fjor sommer fordi han visste hva gutten kan. Etter 2-0 scoringen mot Brann vet alle det. For det var ikke bare et mål RBK-kanten scoret da han drepte Branns siste håp om poeng på Lerkendal.

Det var et kunstverk.

- En enkel «tap in» eller en scoring som denne, det er alltid gøy å score mål. For mål gir sjøltillit. Og med sjøltillit våger du mer, sier Yann-Erik de Lanlay til Dagbladet.

Motet han viste da han ga Rosenborg 2-0 forteller at scoringa mot Vålerenga på Ullevaal i serierunde tre har gitt nok av det. Den gangen var han der han alltid skal være når høyreback Jonas Svensson gjør seg klar til å crosse ballen inn foran mål. Mot Brann på Lerkendal trengte han ikke hjelp i det hele tatt. For på veien til et av sesongens vakreste mål så langt foredlet han pasningen fra Holmar 'Orn Eyjolfsson på en sjelden måte.

Gjennom å parkere tre Brann-forsvarere før han blåste ballen forbi Piotr Leciejewski.

-Du forventer ikke mye av deg selv når du har to mann på deg, sier Yann-Erik de Lanlay.

- Så jeg bare kjørte på. Og jeg vet ikke helt hvordan jeg gjorde det.

- Men det jeg vet er at det var utrolig deilig å se ballen i mål.

Får skryt - Han er i stand til sånne ting, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

- Yann-Erik er en strålende spiller. Og vi har mange sånne gode spillere i Rosenborg. Det er derfor vi er mye bedre enn Brann og vinner 3-0.

Yann-Erik de Lanlay har spilt med et slags uforløst potensial i Rosenborg. Nå synes det meste å være på plass. For det var ikke bare scoringen som var glitrende i denne kampen. Veldig mye av det han gjorde holdt høy kvalitet.

- Jeg er tryggere, sier spilleren sjøl.

- Og så har jeg mange gode lagkamerater.

Forskjellen Rosenborg har ballen mest i Tippeligaen. Og de produserer flest målsjanser - ti mot Brann. Men i fjor hadde serielederen 19 scoringer etter fem serierunder. Nå står de sju.

- Og det er det som er forskjellen, sier Kåre Ingebrigtsen.

- Vi scorer ikke så mange mål som i fjor. Men likevel vil jeg påstå at potensialet vårt er hakket større enn i fjor. Vi er blitt litt bedre på mye.

Rosenborg har ikke tapt hjemme på Lerkendal siden 16. mai 2014 (1-3 for Stabæk). Det er 28 hjemmekamper siden. Men Kåre Ingebrigtsen bryr seg ikke om statistikken. Den tar seg av seg selv.

- Jeg tror ingen av lagene i Tippeligaen gøleder seg til de skal komme hit, sier han.

- Men alle må hit - en gang hver. Og her er vi gode og trygge. Og når vi gjør det vi skal gjøre, som i denne kampen, vinner vi.

Trygg Kåre Ingebrigtsen snakker om høyt om Rosenborgs løpskraft og duellstyrke. Hvilket er meget presist. Når effektiviteten ikke er som i fjor er det disse elementene i spillet som sliter ut og bryter ned motstanderne. Og derfor er ikke Rosenborgs trener bekymret for at den ene store sjansen etter den andre brennes.

Fordi han vet at motstanderne vil bli slitne.

- Gjør vi det vi skal gjøre er vi det sterkeste laget gjennom 90 minutter, sier Kåre Ingebrigtsen.

- Det er jeg trygg på.

- Og så har dere individualistene og spillet som skaper de store øyeblikkene?

- Ja, akkurat. Du så det noen ganger i denne kampen. Og du kommer til å se det mer.