STILLER TIL AVHØR OM SJU DAGER: Alessandro Petacchi (t.h) forstår ikke hvorfor etterforskerne vil snakke med ham. Foto: REUTERS/Francois Lenoir  (FRANCE)
STILLER TIL AVHØR OM SJU DAGER: Alessandro Petacchi (t.h) forstår ikke hvorfor etterforskerne vil snakke med ham. Foto: REUTERS/Francois Lenoir (FRANCE)Vis mer

- De lar meg aldri være i fred

Petacchi til dopingavhør neste onsdag.

||| (Dagbladet): Alessandro Petacchi har allerede en dopingdom, han ble etter en anke utstengt i 2007 for bruk av astmamedisin.

Nå er 36-åringen under etterforskning for innblanding i en større dopingsak i Italia. Det ble kjent før start av gårsdagens etappe.

Fant ingenting
I mål i går kveld var Lampre-rytteren svært frustrert. Han mistet sin grønne trøye til Thor Hushovd, nordmannen leder med fire poeng, og måtte svare på dopingspørsmål.

- Det lar meg aldri vår være i fred, det er alltid noe som skjer, sier Petacchi til nyhetsbyrået AFP.

Veteranspurteren er mistenkt for bruk av PFC (perfluorocarbon), som sammenliknes med bloddoping. I går skrev det italienske nyhetsbyrået Ansa at forbudte stoffer er funnet hjemme hos italieneren.

- Hvis de hadde funnet noe mistenkelig i mitt hus, så ville jeg ikke konkurrert her, sier Petacchi

Pettachi tror han får kjøre resten av Tour De France, Lampre-laget har fortsatt tillit til spurtkanonen.

- Men jeg skal møte opp på høringen 28. juli, straks jeg er tilbake, sier Petacchi.

Sprinteren har vunnet to etapper i årets ritt, og i går ble det hevdet at at han fikk vite om etterforskningen før start i touren. Det avviser italieneren, ifølge den italienske avisa La Stampa forteller han at advokaten hans først ble orientert 12. juli.

- Ingen sa noe til meg om denne etterforskningen, kanskje de ville la meg få ro under touren, sier Petacchi.

Hushovd: - Veldig synd
Petacchi hevder sin uskyld, i saken som startet i april og tar utgangspunkt i flere tidligere Lampre-ryttere og handel med doping.

- Jeg har ikke mottatt noen stevning, jeg har ikke signert noe og jeg vet ikke hva jeg skal forklare, sier Petacchi.

Ifølge nyhetsbyrået Ansa er det italiensk politi som har tatt over etterforskningen av dopingsaken.

Poengleder Hushovd var knapp da han kommenterte Petacchi-saken i går kveld.

- Om Petacchi er innblandet i noe tull så kan han enten ta ferie eller være i Italia. Det er veldig synd dersom det er tilfelle, sier Hushod til Dagbladet.

• Det er hviledag i Tour de France i dag. I morgen venter en ny klatreetappe i Pyreneene, og den kan du følge i Dagbladets Tour-studio.

TOK TRØYA TILBAKE: Thor Hushovd imponerte med en 10. plass på den tøffeste etappen i Tour de France, og tok samtidig den grønne trøya fra Petacchi. Foto: AP/Bas Czerwinski
TOK TRØYA TILBAKE: Thor Hushovd imponerte med en 10. plass på den tøffeste etappen i Tour de France, og tok samtidig den grønne trøya fra Petacchi. Foto: AP/Bas Czerwinski Vis mer