U21-playoff:

- De legger et vanvittig press på sønnen min

Det serbiske stortalentets Liverpool-overgang gikk ikke på skinner. I kveld kan han stoppe Norge.

HET: Marko Grujic regnes som et av Europas største fotballtalenter. I kveld skal han forsøke å stoppe Norge i playoff til EM for U21-lag.<br>Foto: Reuters / Phil Noble/ NTB Scanpix
HET: Marko Grujic regnes som et av Europas største fotballtalenter. I kveld skal han forsøke å stoppe Norge i playoff til EM for U21-lag.
Foto: Reuters / Phil Noble/ NTB ScanpixVis mer

Et av Fotball-Europas største talenter spenner gjerne bein på Martin Ødegaard og Norges festplaner tirsdag. Marko Grujic (20) ble Jürgen Klopps første kjøp i Liverpool.

Den storvokste midtbanemannen var småskadd og ikke med da Serbia vant 2-0 fredag i EM-omspillets første kamp.

Nå rapporteres han i bra nok slag til å kunne entre kunstgresset på Marienlyst. Holder ryktene vann, er det dårlig nytt for Norge.

Pappa nektet

For snaut et år siden ringte Klopp til Grujic. Den tyske mestertreneren skjønte at toget var i ferd med å gå fra Liverpool i kampen om megatalentet.

Grujics far ville ikke at sønnen skulle til England.

– De legger et vanvittig press på sønnen min. Det piper i telefonen hele tiden. Jeg gir ikke fra meg passet hans. Ingen unge serbere har klart seg i Premier League, freste pappa Grujic til avisen Blic da det kokte som verst.

Godt hjulpet av sin serbisk-bosniske assistent Zeljko Bujvac, fikk Klopp endret stemningen.

Komplett

– Han er fortsatt ung, men har det meste. Teknikk, fart og fysikk, men han må få lov til å utvikle seg. Serbia produserer stadig topp fotballspillere, har Klopp uttalt til avisen Liverpool Echo.

Grujic kom for nesten 67 millioner kroner. Han ble umiddelbart leid ut til salgsklubben Røde Stjerne. 19-åringen kom på årets lag i den serbiske ligaen på vei mot seriegull.

I sommer fikk han sin debut for Liverpool, og feiret sitt første mål som han hadde vunnet mesterligaen.

– Ikke helt vanlig å se en spiller feire slik i en treningskamp, men dette viser hvor mye det betyr for ham, sa Klopp.

Senere på sommeren ble Grujic brakt av banen i bevisstløs tilstand etter et sammenstøt med Chelseas Bertrand Traore i USA.

Og i høst fikk serberen også sin debut både i ligacupen og Premier League.

EM-sluttspillet går i Polen og får med tolv lag. Serbia og Grujic ble verdensmester i U20-klassen i 2015. I finalen ble Brasil slått.

(NTB)