Skøyte-VM avvikles

De legger ned Skøyte-VM: Han får bare to sjanser til å reise seg

Få mestertitler har lenger historie enn det å bli verdensmester på skøyter. Nå er det snart slutt.

DEFINITIVT SLUTT? Her mistet Sverre Lunde Pedersen VM-gullet sist vinter. Om to år kan det være slutt på hele allround-VM som konkurranseform. FOTO: AFP/ANP:Vincent Jannink.
DEFINITIVT SLUTT? Her mistet Sverre Lunde Pedersen VM-gullet sist vinter. Om to år kan det være slutt på hele allround-VM som konkurranseform. FOTO: AFP/ANP:Vincent Jannink. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET var et helt tilfeldig fall som gjorde at Sverre Lunde Pedersen ikke ble verdensmester på skøyter i fjor, men nå gjelder det virkelig å holde seg på beina:

  • Dette er en konkurranse som bokstavelig talt er i ferd med å gå ut av tida.

Sverre får en ny sjanse til vinteren i Calgary. Der blir det VM som vanlig med en mester som kåres etter fire løp. Så kommer siste mulighet på Hamar sesongen etter, men da kan det være slutt for dette tradisjonstunge mesterskapet som startet i 1893. Sannsynligvis er det flertall i sporten for å legge ned allround-VM, og uansett forsvinner mesterskapet i sin nåværende form. Om to år skal alle verdensmesterskapene i skøyter bli til en felles konkurranse.

For nå er det opp til teknisk komite i det internasjonale Skøyteforbundet (ISU) å bestemme sportens videre mesterskapsformat, og der er det noe som ikke stemmer for denne historiske utgaven av hurtigløp på skøyter.

Nå er det for få som bryr seg om en konkurranse som tar for lang tid.

DA hjelper det lite at det nettopp var på den ofte treige, avsluttende 10 000 meteren at det ble dramatisk i guttas VM sist vinter. Midt i skøytetempelet Amsterdam Olympiske Stadion var Sverre Lunde Pedersen på vei mot et suverent mesterskap. I aller siste par distanserte han legenden Sven Kramer. Foran en fullsatt nederlandsk arena med verdens flotteste skøytepublikum skulle nordmannen bare skli noen runder til inn mot laubærkransen. Men så hektet han med høyreskøyta i en sving.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer