Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De må bli kvalme bare ved synet av meg

Rooney har et godt rulleblad mot Arsenal. På søndag møtes storlagene.

MØTES SØNDAG: Manchester United tar imot tabelltopp Arsenal på Old Trafford søndag. Wayne Rooney (venstre) har ofte dagen mot London-laget. Her i duell med Santi Cazorla. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
MØTES SØNDAG: Manchester United tar imot tabelltopp Arsenal på Old Trafford søndag. Wayne Rooney (venstre) har ofte dagen mot London-laget. Her i duell med Santi Cazorla. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS Vis mer

(Dagbladet): Søndag er det duket for noe som vil bli et storoppgjør i Premier League: Manchestester United tar imot Arsenal på Old Trafford. Fjorårets seriemester mot laget som innehar tabelltoppen i årets sesong.

Mange sjeler er trolig nervøse i forkant av kampen, men en som gleder seg er United-spissen Wayne Rooney.

Han har nemlig et godt rulleblad mot Arsenal: I 2002 scoret han sitt første Premier League-mål mot klubben. I 2004 gjorde han slutt på Arsenals rekke på hele 49 kamper uten tap. Rooney scoret også sitt hundrede Premier League-mål mot Arsenal i 2010, og er den spilleren som har scoret flest ganger mot dem i Premier League, ifølge The Independent. Bare Robbie Fowler har scoret like mange mot London-laget.

- De må bli kvalme av synet Og hva sier superspissen til det?

- De må bli kvalme bare ved synet av meg i blant. Det første målet jeg scoret for Everton virker som en evighet siden. Det var selvsagt et spesielt mål for meg, sier han til den britiske avisa.

Han trekker også frem kampen i 2004 - da han stoppet Arsenals utrolige seiersrekke.

- Jeg kommer alltid til å huske den kampen. Det var mye styr rundt den. Det var så anspent jeg kan huske at det var før en kamp. De var et fantastisk lag og det var en god følelse å slå dem 2-0 og sette en stopper for seiersrekken.

Møtes søndag De to lagene møtes søndag. Da møter et Manchester United - som fortsatt trenger å overbevise - et Arsenal-lag i storform. Den siste uka har de hatt to sterke seiere mot Liverpool og Borussia Dortmund. Men Manchester United har riktignok åtte strake kamper uten tap (alle turneringer).

- Det er perfekt for oss. Arsenal gjør det veldig bra, men med den formen vi har nå, er det en sjanse for at vi kan knappe innpå på tabellen.

- Det blir spennende å se om de klarer å opprettholde serieledelsen, for i løpet av de siste seks-sju årene har de falt av. Men det virker som om de er på et bedre sted nå. De virker sterkere. Det blir interessant å se hva som skjer på søndag, avslutter Rooney.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media