FORTSATT I RBK: Nicklas Bendtner har fortsatt ikke funnet en løsning på framtida. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
FORTSATT I RBK: Nicklas Bendtner har fortsatt ikke funnet en løsning på framtida. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Nicklas Bendtner

- De må finne en løsning

Nicklas Bendtners situasjon er fortsatt uavklart, men Stig Inge Bjørnebye bekrefter at klubben jobber med saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nicklas Bendtner har vært lenge ute i kulden. Og selv om Rosenborg ikke har sin faste spiss Alexander Søderlund tilgjengelig, så vil neppe Nicklas Bendtner steppe inn i hans fravær.

Det kan tenkes at plassen vil bli kapret av for eksempel Erik Botheim, som bare er 19 år gammel.

Bendtners tid i Rosenborg har lenge virket å være over, og Stig Inge Bjørnebye bekreftet dette overfor Dagbladet tidligere i år. Likevel så er han fortsatt i klubben, og det kan virke som at klubben sliter med å selge den danske spissen.

- Håper det ender godt

Sportssjef i danske BT forteller at det er mange i Danmark som støtter sin landsmann, til tross for at det sportslige ikke har stemt for Bendtner det siste året.

- Bendtner er et veldig stort navn i Danmark, og jeg tror mange håper at det ender godt med ham. Jeg tror aldri han kommer til å spille for en storklubb igjen, men en ok klubb i Frankrike, Sveits eller Belgia er fortsatt mulig, sier BTs sportssjef Søren Klæstrup til Dagbladet.

BTs sportssjef beskriver situasjonen som uheldig for begge parter, og håper at de finner en løsning så fort som mulig.

- Det er uhyggelig for begge parter. Det begynte som en fin historie og ender med en trist avslutning på det hele. Klubber har forpliktelser overfor spillerne som de må holde, og de må finne en løsning snart, sier Klæstrup.

Bendtner har vært i flere storklubber i utlandet før - som for eksempel Arsenal, Juventus og Wolfsburg. Det så lenge bra ut i Arsenal da han var ung, og han var en periode mye med fra start for engelskmennene.

Men Klæstrup tror det er ingen vei tilbake til en klubb på det nivået. Heller ikke på det danske landslaget.

- Jeg tror ikke han spiller for det danske landslaget igjen. Den tid er forbi. Det var en liten mulighet tidligere i Rosenborg, men så ble han skadet, påpeker Klæstrup.

Ordknapp Bjørnebye

Rosenborg har tidligere hevdet at det var ett av målene deres da de signerte Bendtner også. Å få han tilbake på det danske landslaget og etter hvert selge ham videre til en større klubb.

Man kan si at det begynner å se vanskelig ut, og flere overgangsvinduer stenger om få dager. I tillegg har for eksempel overgangsvinduet i Kina allerede stengt. Det norske overgangsmarkedet har derimot nylig åpnet.

- Jeg tror han vil dra et sted der han får gode penger. Han kan fortsatt spille i noen gode ligaer i Europa, men jeg tror han prioriterer pengene, og det sportslige betyr ikke like mye lenger, sier BT-journalisten.

Klæstrup avfeier også at han kan returnere til dansk fotball.

- Det er ingen klubber som har råd til ham, og han er ikke god nok til å spille for F.C. København eller Midtjylland, hevder Klæstrup.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Rosenborgs sportssjef Stig Inge Bjørnebye. Han skriver i en SMS at klubben fortsatt jobber med noen endelige avklaringer rundt Bendtner, uten å utdype videre hva som faktisk skjer med dansken.

Det kan se ut som at det fortsatt ikke er noen løsning på Bendtner-saken.

Bendtner selv har sist gang gitt spor fra seg på Instagram, der han publiserte et bilde fra København. Det var for fem dager siden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer