<strong>OPPGITT:</strong> Erling Jevne blir oppgitt av dopbeskyldningene, og sier hardt arbeid er grunnen til at Norge har dominert skisporet de siste 20 årene. Her fra VM i Trondheim. Foto: NTB / Rune Petter Ness
OPPGITT: Erling Jevne blir oppgitt av dopbeskyldningene, og sier hardt arbeid er grunnen til at Norge har dominert skisporet de siste 20 årene. Her fra VM i Trondheim. Foto: NTB / Rune Petter Ness Vis mer

- De må finne seg andre ting å holde på med

Norske 90-tallsutøvere er leie av dopbeskyldninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): VM i Val di Fiemme er nå i gang, og første dag av mesterskapet ble preget av nyheten om at en SVT-dokumentar som handler om doping skal komme med "avsløringer som vil ryste idrettsverdenen".

Dokumentaren skal handle om norske, finske og svenske utøvere, og vises i Sverige i neste uke.

Erling Jevne var aktiv på 90-tallet, og har to VM-gull og ett OL-gull i stafett. Han er lei av å bli mistenkeliggjort.

- At beskyldningene kommer er noe vi ikke får gjort noe med. Man føler seg hjelpesløs når man skal prøve å svare. Men etter hva jeg har hørt er ikke noe av dette i dokumentaren sant. De må finne seg andre ting å holde på med, sier Jevne til Dagbladet.

Godt utstyr og hardt arbeid Erling Jevne fastslår at verken han eller hans lagkamerater noen gang har vært dopet.

- Det kan jeg skrive under på. Vi hadde et godt miljø der det eneste som gjaldt var hard trening, sier Jevne.

Det bekrefter også Kristen Skjeldal, som har to OL-gull i stafett.

- De norske skiløperne har rent mel i posen. Vi var såpass tett på hverandre hele tiden, og vi vet hva vi stod for. Vi var godt kjent med kapasiteten til hverandre, og jeg visste akkurat hvor fort mine lagkamerater kunne gå, sier Skjeldal, før han fortsetter: 

- Det norske laget har alltid hatt et grunnlag basert på kjempejobbing. Vi jobba kjempehardt og hadde ikke minst et støtteapparat som var helt kanon. Gode ski og godt utstyr tar deg langt, og det er en del av idretten.

- Det er bare trist Øyvind Skaanes var med på det norske stafettlaget som tok gull under VM i Falun i 1991. Også han begynner å se seg lei på beskyldningene.

- Det er den samme leksa som før. Jeg synes bare det er trist, sier trønderen, som tror norsk suksess er hovedårsaken bak beskyldningene.

- Norske langrennsløpere har gått fort over lang tid. Hadde vi vært lengre ned på resultatlista er det vel ingen som hadde brydd seg noe særlig, sier Skaanes.

<strong>HARDT ARBEID LØNNER SEG:</strong> Kristen Skjeldal var en del av landslaget på 90-tallet. Han sier at hardt arbeid lå i grunn for de gode prestasjonene. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
HARDT ARBEID LØNNER SEG: Kristen Skjeldal var en del av landslaget på 90-tallet. Han sier at hardt arbeid lå i grunn for de gode prestasjonene. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer