Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De må frykte Ullevaal

Landslagsstjernene er klare på hva som skal til for å nå EM 2008: Ullevaal må bli en fryktet hjemmearena igjen.

Hellas, Tyrkia, Bosnia-Hercegovina, Ungarn, Moldova og Malta er Norges motstandere i kvalifiseringa til EM i Sveits/Østerrike 2008.

- Vi har en veldig stor sjanse til å vinne gruppa, sier John Arne Riise. - Umiddelbart er jeg tilfreds, sier kaptein Thomas Myhre.

- Jeg er fornøyd, sier landslagssjef Åge Hareide.

- Det kunne vært bedre, men det kunne også vært verre, sier Morten Gamst Pedersen.

Middels vanskelig
Legger man FIFA-rankinga til grunn har Blackburn-spilleren helt rett. Faktum er at nivået på lagene i Norges gruppe gjør at den rangeres som fjerde tøffest av de sju som ble trukket i Montreaux i går. Gruppe E, hvor England er favoritt, er kvalifiseringas hardeste, mens gruppe A har det svakeste snittet på den siste FIFA-rankinga.

- Vi har havnet i ei fin pulje. Det er fire lag som kan ta poeng fra hverandre, og det er ei gruppe uten klare favoritter, sier landslagssjef Åge Hareide, ifølge ANB.

- Førstereaksjonen da jeg hørte gruppa var veldig positiv, sier John Arne Riise til Dagbladet.

-Men det blir utrolig tett. Alle kan slå alle og alt kan skje både hjemme og borte.

 SKAL STENGE ULLEVAAL: Riise, Carew og Gamst Pedersen håper EM-poengene blir igjen på Ullevaal. Foto: Ole C.H Thomassen
SKAL STENGE ULLEVAAL: Riise, Carew og Gamst Pedersen håper EM-poengene blir igjen på Ullevaal. Foto: Ole C.H Thomassen Vis mer

Må bli et fort

I de seks andre gruppene finner du ett eller flere lag som skal delta i VM om drøye fire måneder. Det er det ingen av lagene i C-pulja som skal. For Norges del ligger mye av forklaringa i en svak hjemmestatistikk i kvalifiseringa som ble avsluttet i fjor høst: To seirer på fem kamper var langt unna Europa-toppen. Nøkkelen til å bli et EM-lag i 2008 ligger i å snu denne trenden, fastslår Riise.

- Vi må gjøre Ullevaal til vår bane igjen. Glede oss til å gå på banen og spille åpen fotball. Vi må prøve å dominere kampene selv om vi vet at det blir vanskelig å gjøre det i 90 minutter mot lag som Tyrkia og Hellas.Thomas Myhre sier det samme:

- Vi må gjøre Ullevaal til et fort, slik vi har gjort i andre kvalifiseringer de siste ti-femten åra, sier keeperen til Dagbladet.

- Det blir ikke enkelt mot lag som Hellas og Tyrkia, men vi er nødt til å avgi færrest mulig poeng hjemme dersom vi skal kvalifisere oss. Folk skal frykte å spille på Ullevaal. Må få bedre bane Morten Gamst Pedersen tror det at flere har spilt på seg internasjonal erfaring vil gjøre laget sikrere på hjemmebane.

- Vi har fått spilt på oss landslagserfaring, og skal fortsette å jobbe hardt videre. Da tror jeg resultatene vil komme hjemme på Ullevaal også, bare vi får en bedre bane. Vi var jo ekstremt gode borte i den forrige kvalifiseringen, minner 24-åringen om. At det ikke er de mest publikumvennlige lagene som skal gjeste Ullevaal fra høsten ser ikke Gamsten som noe negativt.

- Da får vi bare sørge for å spille underholdende fotball selv, og vinne kamper, så kommer nok folk.

Carew kaptein?
I de siste par årene har landslagets kapteinsbånd gått fra Martin Andresen, via Claus Lundekvam, til Thomas Myhre. Charlton-keeperen vet ikke om han får det tilbake når gjengen retter blikket mot EM til høsten.

- Det er ingen automatikk at jeg får fortsette. Om det blir meg eller noen andre, får Åge finne ut av, sier Myhre til Dagbladet.Men jeg tar veldig, veldig gjerne jobben videre også, for det er selvfølgelig en stor ære, sier han. Dagbladets sportssjef Tormod Brenna skriver i dag at John Carew bør bli vår neste landslagskaptein. Myhres holdning er at landslagssjefen får ta avgjørelsen selv. John Arne Riise er imidlertid klar:

 -Thomas Myhre er en perfekt katein for oss. Det gjelder både i forhorhold til å snakke under kampene og som lederskikkelse utenfor banen. Dessuten spiller han nå fast i Charlton, sier Riise.

FORNØYD: Åge Hareide.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media