RIVALENE: Mauricio Pochettino og Ole Gunnar Solskjær er av flere nevnt som de heteste kandidatene til å bli Manchester Uniteds nye manager på permanent basis. FOTO: John Sibley / Action Images
RIVALENE: Mauricio Pochettino og Ole Gunnar Solskjær er av flere nevnt som de heteste kandidatene til å bli Manchester Uniteds nye manager på permanent basis. FOTO: John Sibley / Action ImagesVis mer

Ole Gunnar Solskjær:

- De må gi jobben til Ole

Flere og flere ser ut til å mene at Ole Gunnar Solskjær bør bli ansatt som Manchester Uniteds manager på permanent basis. Særlig etter at Mauricio Pochettinos Tottenham røyk ut av FA-cupen søndag.

I kampen om å bli Manchester Uniteds nye manager på permanent basis, har Tottenham-manager Mauricio Pochettino blitt utrop til å være Ole Gunnar Solskjærs argeste konkurrent.

I en paneldebatt sendt på Sky Sports forklarte United-legenden Andy Cole hvorfor han mener at Solskjær bør få jobben.

- De må gi den til Solskjær. Hvordan får du erfaring? Ved å vinne fotballkamper. Hvordan beholder du jobben? Ved å vinne fotballkamper. Og dersom han fortsetter å gjøre det, kan ingen si at han ikke bør få jobben, sier Cole og fortsetter:

- Man må være brutalt ærlig: Han skaffer seg erfaring og han vinner fotballkamper. Det er alt han har blitt bedt om å gjøre.

Mer å bevise

Etter at Manchester United avanserte i FA-cupen ved å slå ut Arsenal fredag kveld, uttalte også tidligere Arsenal-spiller Ray Parlour at han tror Solskjær er en het kandidat.

- Jeg tror det vil bli vanskelig å ikke gi ham jobben dersom han fortsetter å skape resultater - om de klarer å ende opp blant topp fire i ligaen, som de har gode sjanser til å gjøre nå, sa han ifølge Manchester Evening News.

United-styret har hele tiden vært klar på at det er en avgjørelse som vil bli tatt i løpet av måneder, ikke uker. Og eksperter har stått fast på at Solskjær har noe å bevise i Champions League før han kan ansees som favoritt til å bli fast ansatt.

Pochettino-nedtur

Men gang på gang viser det seg at i fotball er resultater viktigere enn alt annet. Og mens Solskjær har vunnet alle sine åtte kamper som manager for Manchester United, har Pochettino rukket å ryke ut av to cuper.

Sist søndag kveld, da Tottenham gikk på et surt 2-0-tap mot Crystal Palace og røyk ut av FA-cupen.

Tapet har allerede fått Manchester United-fans til å ta til tastaturet for å dele sine tanker om trenerjobben.

HYLLES ETTER ÅTTE STRAKE: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United hylles i engelske aviser dagen etter bragden mot Arsenal i FA-cupen. Video: Christian Monge / Dagbladet Vis mer

Tok til Twitter

Hundrevis av Twitter-brukere har publisert meldinger hvor de mener at Tottenhams tap mot Palace er enda et tegn på at Solskjær bør ansettes.

- Det var virkelig snilt av Pochettino å tape enda en kamp, og styrke Oles sjanser til å bli Manchester Uniteds nye trener. Elsker det! skriver en bruker.

- På dette tidspunktet kan ingen komme her og fortelle meg at Pochettino fortjener å få jobben foran 2OLEGEND, skriver en annen.

Og her er kanskje den morsomste Twitter-meldingen for norske fotballsupportere:

- Etter at Spurs røyk ut av FA-cupen har Pochettino blitt den heteste kandidaten til å ta over Ole Gunnar Solskjærs jobb … og bli Moldes nye trener.

Reagerer på utspill

Mange har også bitt seg merke i Pochettinos uttalelser etter søndagens tap. Til tross for at han ikke har vunnet noe med Tottenham ennå, argumenterte han for at å vinne titler bare bidrar til å «bygge egoer», i stedet for å fortsette utviklingen.

- Vi skaper bare en debatt som dreier seg om at å vinne titler kommer til å hjelpe klubben. Det er jeg ikke enig i - det bygger bare egoer.

- Det som i realiteten er det viktigste for oss, er å ende blant topp fire i ligaen og å spille i Champions League. Det kommer til å hjelpe klubben til å ta det siste steget mot toppen, sa han etter kampen ifølge The Guardian.

Blant reaksjonene på Twitter, finner vi denne meldingen:

- Som spiller vant ikke Pochettino noe større enn Copa Del Rey (Den nasjonale cupen i Spania journ.anm.) Kanskje det er derfor han ikke bryr seg særlig. På den andre siden spilte Ole for en klubb hvor troféløse sesonger ble stemplet som en fiasko.