- De må gjerne feste hele uka

Tromsø festet grepet i Mjeldes farvel.

(Dagbladet.no): Brann - Tromsø 1-1.

Steinar Nilsen vet akkurat hvordan den skal avgjøres på Alfheim, neste søndag.

Et relativt tamt oppgjør på Brann Stadion endte 1-1 etter at Brann utlignet Tromsøs ledelse, på straffespark, 10 minutter før slutt.

Dermed ligger Gutan på bronseplass før siste serierunde, en kamp hvor de møter de nybakte seriemesterne Stabæk. Tromsøs avtroppende trener, Steinar Nilsen, har planen klar for å sikre bronsen.

- Ja, vi må få noen investorer til å sende champagne til Nadderud med en gang, så kan de gjerne feste hele uka. Vi får sende en god årgang, gliser han.

Nilsen var meget godt fornøyd med kampen, men synes Branns sene utligningsmål var surt.

- Det var en fantastisk bra gjennomført kamp av oss. Vi gjør alt vi skal gjøre minus straffesparket på slutten. Jeg er ekstremt fornøyd med laget og synes det er ekstremt godt gjennomført. Nå gleder vi oss til å avslutte mot Stabæk, på Alfheim, neste søndag. Det blir knalltøft, sier Nilsen til Dagbladet.no etter kampslutt.

Mjelde og Winters farvel

Tromsø kom til Bergen for å sikre den bittersøte tredjeplassen, mens Brann ville gi den trofaste duoen, Mons Ivar Mjelde og Robbie Winters, en minneverdig avskjed foran byens kravstore hjemmepublikum.

GRUNN TIL JUBEL: Tromsø mistet ferten av gull i sesonginnspurten, men tredjeplassen kan de fortsatt sikre seg. Alt er i ishavslagets hender før siste serierunde. Foto: RUNE STOLTZ BERTINUSSEN/SCANPIX
GRUNN TIL JUBEL: Tromsø mistet ferten av gull i sesonginnspurten, men tredjeplassen kan de fortsatt sikre seg. Alt er i ishavslagets hender før siste serierunde. Foto: RUNE STOLTZ BERTINUSSEN/SCANPIX Vis mer

Dette var premissene før sesongens siste kamp på Brann Stadion. Innledningsvis var det lite som tydet på at det skulle bli en festkveld på stadion.

Banen var sleip etter den siste ukas ekstremvær på vestlandet og stadion var alt annet enn fullsatt.

Kampen startet rolig, men etter 10 minutter satte regnet inn for alvor på Stadion. Da kom også den første sjansen.

En meget god Rodolph Austin sendte en lekker utsidepasning til Erik Huseklepp på kanten av 16-meteren.

Lysluggen dempet ballen fint, driblet av et par mann og smalt ballen i stolpen bak en sprellende Sead Ramovic i Tromsøs mål. Et godt forsøk av Brann-angriperen.

Etter 22 minutter fikk Huseklepp sjansen igjen, men heller ikke denne gangen fant han nettmaskene. Skuddet fra åtte meter gikk rett på Ramovic, der skulle nok Huseklepp sendt Brann i ledelsen.

Himmelens sluser åpnet seg

Midten av 1. omgang var kampens svakeste på stadion.

Ingen av lagene skapte noe særlig, og kvaliteten på pasningsspillet var laber.

- De må gjerne feste hele uka

Tromsøs trofaste spiss, Sigurd Rushfeldt, fikk allikevel en sjanse etter 26 minutter. Det var ikke godt å se om det var innøvd da Tommy Knarvik sendte av gårde en markkryper på et frispark fra 30 meter.

Ballen endte i alle fall hos Rushfeldt som fikk skyte fra 8-9 meter. En svak avslutning av veteranen.

Mot slutten av omgangen åpnet himmelens sluser seg på stadion. Regnet pøste ned og publikum ble oppildnet av ruskeværet.

Helt på tampen tok en av omgangens beste spillere, Tromsøs Tore Reginiussen, seg en tur opp mot Branns mål.

Han slo inn mot Morten Moldskred som tok et par overstegsfinter, kikket kort opp og lobbet ballen i tverrligger fra nesten død vinkel.

Ingen av lagene skapte noe etter dette og dommeren blåste av en svak første omgang på Brann Stadion.

Revansje mot gamle lagkamerater 

Andre omgang startet der den første sluttet og ingen av lagene bød opp til festfotball.

Begge lag kom til noen småfarlige sjanser, men det var først etter 67 minutter at det ble mål i protokollen på Stadion.

Tromsø spilte seg opp på venstre side og det var til slutt Morten Moldskred som fikk slått inn langs bakken fra kanten av 16 meteren. Inne i feltet kom Tommy Knarvik stormende og kontrollerte ballen fint inn i lengste hjørne med innsiden av foten.

Den tidligere Brann-spilleren jublet mot sitt gamle hjemmepublikum og var tydelig fornøyd etter kampen.

- Først og fremst er jeg fornøy med at Lillestrøm vant, men det gjorde godt å score i dag, det skal jeg innrømme, sier han.

Knarvik benyttet også anledningen til å sende en beskjed til seriemester Stabæk.

- Vi får håpe de drikker champagne på flyet oppover. Hvis ikke kan det ble en tøff kamp, sier han og smiler lurt.

Brann slo tilbake Etter 70 minutter ble meget populære Robbie Winters byttet inn. Hjemmepublikumet ga han stående applaus i det som var skottens siste kamp på Stadion.

Byttet ga ingen umiddelbar effekt, men etter drøye 80 minutter skulle Brann slå tilbake.

Eirik Bakke ble lagt i bakken i feltet og dommer, Roy Helge Olsen, var ikke i tvil. Mannen i sort pekte resolutt på straffemerket og Brann-fansen begynte umiddelbart å rope på Robbie Winters.

Olafur Örn Bjarnason ignorerte dette og gikk frem og la ballen på krittmerket. Islendingen satte ballen pent oppe i høyre hjørne og dermed var lagene like langt.
Resten av kampen var relativt sjansefattig og Branns publikum konsentrerte seg mest om å hylle Mons Ivar Mjelde og Robbie Winters.

Etter fire tillagte minutter blåste Roy Helge Olsen av oppgjøret og kampen endte dermed 1-1. 

Rørt Mjelde

Til tross for et relativt tamt oppgjør stod samtlige tilskuere igjen, for å takke Mjelde og Winters for en meget god innsats for klubben, etter kampslutt.

Det var derfor en tydelig rørt Brann-trener som møtte pressen etter kampen.

- Jeg er fantastisk glad for avskjeden her i dag og det er godt å se at folk stiller opp for personer som har gjort en innsats for klubben. Det var viktig for meg å gå med hevet hode og jeg synes både Robbie (Winters) og jeg har grunn til å gjøre det. Nå skal jeg bruke tid med familien og de jeg er mest glade i, avslutter han.

PS: Etter at Rosenborg tapte mot Lillestrøm på Åråsen innehar Tromsø fremdeles bronseplassen på tabellen før siste serierunde.

MJELDE HYLLET: Fjorårets seriegull var ikke glemt på Brann Stadion. Og Mons Ivar Mjelde fikk en velfortjent hyllest fra fansen, i sin siste hjemmekamp som Branntrener.