KREVER STRENGERE DOMMERE: Brasilianske Elano er fortsatt skadd etter dette møtet med knottene til Elfenbenskystens Cheick Tiote. Foto: Matt Dunham, AP/Scanpix
KREVER STRENGERE DOMMERE: Brasilianske Elano er fortsatt skadd etter dette møtet med knottene til Elfenbenskystens Cheick Tiote. Foto: Matt Dunham, AP/ScanpixVis mer

- De må gjøre noe med denne typen vold

Sint Elano mister Brasils kvartfinale mot Nederland.

||| Elanos ankelskade setter ham utenfor også Brasils kvartfinale mot Nederland. Han kritiserer VM-dommerne for ikke å slå ned på stygt spill.

Elano imponerte på høyre kant i Brasils to første kamper, og han scoret i begge to, men har ikke vært på banen siden han måtte bæres ut mot Elfenbenskysten. Fredag mister Elano sin tredje kamp på rad.

- Det ble ikke engang frispark for en takling som kunne ha brukket beinet mitt, og det sa jeg til dommeren. Samme spiller sparket ned Robinho senere, og han burde vært utvist, sier 29-åringen fra Galatasaray.

- De må gjøre noe med denne typen vold. Vi har ulike spillertyper i vårt lag, men i motsetning til noen av motstanderne, har vi ingen som sparker ned motstandere med vilje.

Brasils landslagslege, José Luiz Runco, sier at Elano hemmes av en hevelse inne i leggbeinet.

- Han kan gå, og han kan løpe rett fram. Problemet er når han legger vekt på beinet. Det kan ta noen dager, en uke eller en måned før han kan spille. Vi håper fortsatt at han kan være klar neste uke, men jeg kan ikke love noe, sier legen.

Elano tar situasjonen med fatning.

- Iblant blir jeg nedfor, men det går fort over. Jeg er alltid optimist. Jeg har vært gjennom mye i livet mitt, og dette er bare en ny stein på stien, sier han.

Dani Alves har spilt på Elanos plass i de to siste kampene.

(NTB)