UTROLIG: Tenniskampen mellom John Isner og Nicolas Mahut er utrolig på alle måter. Tidenes lengste tenniskamp fortsetter i dag, her er det Mahut som utslitt forsøker å komme seg på beina før kampen ble avbrutt på stillingen 59-59 i femte og siste sett. Foto: AP
UTROLIG: Tenniskampen mellom John Isner og Nicolas Mahut er utrolig på alle måter. Tidenes lengste tenniskamp fortsetter i dag, her er det Mahut som utslitt forsøker å komme seg på beina før kampen ble avbrutt på stillingen 59-59 i femte og siste sett. Foto: APVis mer

- De må kjenne det i skulderen nå ....

Christian Ruud bøyer seg i støvet over tennisgladiatorene John Isner og Nicolas Mahut. Ti timer, 163 games og 193 serveess er fasiten så langt. I dag fortsetter bataljen.

||| (Dagbladet): Tennismaratonen mellom John Isner (USA) og Nicolas Mahut (Frankrike) slår alle rekorder. Så langt har de to tennisgladiatorene spilt over ti timer tennis i Wimbledons andre runde.

I femte - og siste - sett står det for øyeblikket 59-59, bare femtesettet har vart lengre enn tidenes lengste tenniskamp før Isner og Mahut begynte rekordkampen.

- Han er en mester og vi kjempet som vi aldri har gjort før. Det er helt fantastisk. Alle ønsket å se slutten på kampen, men vi får komme tilbake i morgen, sa Mahut etter at kampen ble avbrutt i går kveld.

Isner var også i ekstase etter sju timer tennis.

- Dette vil aldri skje igjen. Både han og jeg servet fantastisk, alt handlet om serven.

- Sliten i skulderen Både Isner og Mahut har slått rekorden for antall serveess i en kamp. Den forrige rekorden hadde Ivo Karlovic med 78 serveess. Før kampen fortsetter i dag leder Isner 98-95 i antall ess over Mahut.

Landslagstrener i tennis og kommentator på Canal+, Christian Ruud, er nærmest målløs.

- Det er helt utrolig. Ny rekord i alt så det suser etter. Begge to server bra, men de er så slitne at det blir dårligere returer. Det er veldig spesielt at ingen har dratt matchen i land, sier Ruud til Dagbladet.

I går varte kampen i over sju timer, men ble tilslutt avbrutt på grunn av dårlige lysforhold. Begge to var også ytterst slitne.

- Klart de er ekstremt slitne. Mentalt er de nok ganske kjørt, men spesielt i skulderen merker de det. De har servet forferdelig mange ganger nå.

Ruud håper nå at kampen bare fortsetter og fortsetter, han skal kommentere kampen på Canal+ fra 16.30 og utover.

- Det hadde vært kjedelig om det blir brudd og en vinner med en gang i dag. Jeg håper at de i hvert fall holder på en time, halvannen, det er en så morsom batalje.

- Ikke forsvarlig Reklamen for sporten er også enorm, interessen for maratonkampen har eksplodert - det hører til sjeldenhetene at en andrerundekamp i Wimbledon blir toppstoff i mediene.

- Alle som spiller eller er interessert i tennis er i ekstase. Det er veldig bra reklame, for dette er helt ekstremt.

Ikke alle er like fornøyde med den over ti timer lange kampen. Sveriges landslagslege sier til Expressen.se at kampen burde vært avlyst langt tidligere.

AVBRUTT: To trøtte typer får beskjed av dommeren om at lyset er for dårlig til å fortsette. For ordens skyld: Amerikanske John Isner var uenig ... Foto: Reuters
AVBRUTT: To trøtte typer får beskjed av dommeren om at lyset er for dårlig til å fortsette. For ordens skyld: Amerikanske John Isner var uenig ... Foto: Reuters Vis mer

- De var tydelig trøtte og svimle på slutten, jeg tror det kommer til å bli diskusjoner framover om det var riktig å la dem fortsette så lenge, sier Per Renström til den svenske avisa.

Renström sitter i det internasjonale tennisforbundets (ATP) medisinske råd.

- Det er ikke helsemessig forsvarlig å spille så lenge. Man må få i seg skikkelig mat, drikke og bananer holder ikke, sier den svenske legen.

Federer: - Gjør meg stolt Tennisverden deler dog Christian Ruuds syn, Isner og Mahud hylles i dag fra alle kanter for sin kampvilje.

Tidenes beste tennisspiller og seks ganger Wimbledon-mester, Roger Federer, har selv slitt i innledningen av turneringen, men bøyer seg i støvet for de to kamphanene på court 18.

- Jeg er veldig stolt av å være tennisspiller når jeg ser disse gutta. De er fantastiske og ingen ga opp, sier Federer til Guardian.

Federer er dog enig med lege Renström, at det bør være tiebreak i femte sett, så man unngår slike «evighetskamper».

- Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte, det var så dramatisk.

Novak Djokovic forteller at alle spillerne fulgte kampen fra garderobene i London.

- Alle så på kampen. Det er tidenes lengste kamp i noen turnering, i noen grand slam. Jeg er forundret over at de kan holde så høy kvalitet på servene gjennom en hel dag. Det er helt utrolig, sier Djokovic.

I dag fortsetter dramatikken fra klokka 16.30. Du kan se kampen på Canal+ eller følge den direkte på Wimbledons hjemmesider. Stillingen i kampen mellom Isner og Mahut er så langt 4-6, 6-3, 7-6(7), 6-7(3), 59-59.

I BAKKEN: De to kamphanene sleit med å holde seg på beina ettersom kampen varte lengre og lengre. Foto: AP
I BAKKEN: De to kamphanene sleit med å holde seg på beina ettersom kampen varte lengre og lengre. Foto: AP Vis mer