- De må stoppes, ellers får vi ikke lenger se spillere som Neymar eller Özil

Löw appellerer til dommeren.

DOMMERBØNN: Tyskland-trener Joachim Löw ber dommerne beskytte de elegante spillerne bedre fra de destruktive. Foto: Patrik Stollarz, AFP / NTB Scanpix
DOMMERBØNN: Tyskland-trener Joachim Löw ber dommerne beskytte de elegante spillerne bedre fra de destruktive. Foto: Patrik Stollarz, AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tysklands landslagssjef Joachim Löw kom i går med en appell til Marco Rodríguez, som dømmer VM-semifinalen mot Brasil.

Löw håper at dommeren i kveld ikke tillater like hardt spill som i kvartfinalen mellom Brasil og Colombia, som blant annet endte med brudd i ryggen for superstjernen Neymar.

- Jeg så kampen, og innsatsen gikk over alle grenser. I Europa ville ikke en slik kamp vært avsluttet med 22 spillere, sa Löw på pressekonferansen etter Tysklands trening på Estádio Mineirão i går.

Brasil pådro seg 31 frispark, Colombia 23. Et kne i ryggen betydde farvel til videre VM-spill for hjemmelagets beste spiller.

- Jeg er veldig lei for Neymars skade, og jeg håper han snart er tilbake, sa Löw, men i hans uttalelser lå også et skarpt stikk mot VM-vertene. Brasil har pådratt seg 59 frispark i sine to kamper i cupspillet, Tyskland bare 29.

Brutalt - I de siste kampene har Brasils fysiske energi klart overgått det vi ser i Europa. De veldig brutale duellene må stoppes, ellers får vi ikke lenger se spillere som Neymar eller (Mesut) Özil. Jeg håper at vår dommer tirsdag er opptatt av det, sa han.

Tidligere hadde Brasils landslagssjef Luiz Felipe Scolari fått spørsmål om Rodriguez, som ikke fikk med seg at Luis Suárez bet en motspiller i Uruguays kamp mot Italia.

- Når dommeren følger ballen, kan det skje noe andre steder. Det er derfor de har assistenter. Etter det vi vet er han en erfaren dommer, og jeg mener det var et korrekt valg av FIFA å oppnevne ham, svarte Scolari.

Rodriguez er kjent som en streng dommer og har vist ut til sammen fem spillere i sine tre VM-sluttspill.

Ber om mot Joachim Löw avviste igjen at Tyskland er favoritt.

- Brasil vil legge all sin lidenskap og alle sine følelser i denne kampen. Hver gang ballen nærmer seg vårt mål, vil lydnivået bli enormt. Mine spillere må vise mot og holde konsentrasjonen oppe, sa han.

- Det er mye selvtillit i laget mitt. Om vi spiller opp mot vårt potensial, har vi en god sjanse.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer