Gianni Infantino om Super League:

- De må ta konsekvensene

FIFA-president Gianni Infantino (51) fordømmer Super League-prosjektet og kommer med trussel.

REAGERER: FIFA-president: Gianni Infantino. Foto: NTB
REAGERER: FIFA-president: Gianni Infantino. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FIFA-president Gianni Infantino (51) kritiserer den mye omtalte Super League, som sendte sjokkbølger gjennom fotballeuropa da den ble annonsert seint søndag kveld.

51-åringen inntok talerstolen under UEFAs kongressmøte tirsdag. Infantino sier at planen opprinnelig var å snakke om andre ting, som veien tilbake etter pandemien og menneskerettigheter.

- De siste 48 timene endret alt. Det ser ut som det bare er ett tema av interesse. Jeg snakker om Super League-prosjektet. La meg være klar fra starten av. FIFA er en organisasjon basert på verdier, de ekte verdiene i idretten. Det er ikke noe tvil i det hele tatt at FIFA ikke godtar dette, uttalte han fra talerstolen.

Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid og Tottenham var klubbene som opplyste i en pressemelding at de hadde signert en avtale om å bli med i den i nye ligaen - som etter planen skal spilles i midtuka utenom nasjonale ligaer.

Planen er at det totalt skal være totalt 20 klubber med, hvorav 15 av dem er faste innslag.

SUPERLIGA: Superligaens formann og Real Madrid-president Florentino Pérez (71) mener UEFA har håndtert situasjonen dårlig. - Vi gjør dette for å redde fotballen, sier han. Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: AP / Scanpix. Vis mer

- Inne eller ute

Infantino fordømmer prosjektet.

- Det er mye å kaste bort for et kortsiktig økonomisk spill. Noen må tenke veldig forsiktig og reflektere mer. De må vise mer ansvar. De må tenke på deres aksjeholdere og de må tenke på alle supporterne, og alle de som har bidratt til at europeisk fotball er det den er i dag, sa FIFA-presidenten, før han fortsatte:

- Så hvis noen bestemmer seg for å gå sin egen vei, da må de ta konsekvensene av valget. De er ansvarlige for sine valg. Konkret betyr dette at du enten er inne eller ute, sa Infantino og ga klar beskjed til de involverte klubbene.

Frontene er steile og fullstendig fastlåst mellom de tolv utbryterklubbene og Det europeiske fotballforbundet (Uefa). Det falt harde ord fra begge sider mandag.

Jan Åge Fjørtoft går hardt ut mot «Super League». UEFA vil utestenge spillere fra VM og EM. Vis mer

Håper på løsning

Uefa-president Aleksander Čeferin var brutal og brukte betegnelser som «slanger, løgnere og kynikere» om flere klubbledere i en oppsiktsvekkende seanse under en digital mediebrifing.

Fifa-sjef Infantino håper på en løsning snarest.

- Vi håper alt går tilbake til det normale, at alt løser seg. Men det må alltid skje med respekt, med ansvar, med solidaritet og alltid i nasjonal, europeisk og internasjonal fotballs interesse.

Čeferin takket Infantino fra podiet.

- Takk for dagens tale. Du viste at du bryr deg om verdiene i fotballen, sa Čeferin, som også rettet en melding til eierne av de engelske klubbene som er involvert i prosjektet.

- Mine herrer, dere gjorde en stor feil. Noen vil si at det handler om grådighet, andre at det er forakt, arroganse. Det er fortsatt mulig å endre mening. Alle gjør feil, sa Čeferin.

Real Madrids president Florentino Pérez, som også er øverste leder for superligaen, forsvarte den nye ligaen natt til tirsdag med at den er nødvendig for å redde økonomien til de største klubbene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer