- De måtte hente inn en spiller på 37 år

Vieira ser svakhetstegn hos United.

KANON-COMEBACK: Paul Scholes, her scorer han mot Norwich, har overbevist stort etter han bestemte seg for å spille fotball igjen. Foto: REUTERS/Darren Staples
KANON-COMEBACK: Paul Scholes, her scorer han mot Norwich, har overbevist stort etter han bestemte seg for å spille fotball igjen. Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

• Fotballstudio fra kl. 20.45: Manchester C - Chelsea og tre andre ligakamper

(Dagbladet): Patrick Viera (35) hadde mange dueller med Paul Scholes (37) da Arsenal og Manchester United kriget om ligagullene på 2000-tallet.

Sist sommer la begge opp. Vieira ble utviklingsdirektør hos Manchester City, to år eldre Scholes skulle trene United-reservene.

Men nå er Scholes tilbake på Uniteds A-lag i gullkampen mot nettopp City. Det liker Vieira, samtidig som han mener det forteller litt om årets United-utgave.

- Paul Scholes er en spiller jeg elsker og beundrer, han er en av de beste engelske spillerne de siste årene. At han er tilbake er bra både for han og for United, sier Vieira til Daily Telegraph.

Måtte hente inn Og legger til et stikk mot byrivalen:

- Men at han kommer tilbake viser en liten svakhet hos United, fordi de måtte hente inn en spiller på 37 år, sier Vieira.

Franskmannen ser for seg at de neste årene blir tøffe for United.

GAML RIVALER: Paul Scholes (t.v) og Patrick Vieira (t.h) ble godt kjent som konkurrenter i United og Arsenal, her fra FA-cupfinalen i 2004. Foto: AFP/ODD ANDERSEN
GAML RIVALER: Paul Scholes (t.v) og Patrick Vieira (t.h) ble godt kjent som konkurrenter i United og Arsenal, her fra FA-cupfinalen i 2004. Foto: AFP/ODD ANDERSEN Vis mer

- Det blir vanskelig for dem å håndtere andre lag, fordi med all respekt for Scholes så har de ikke talenter som kan erstatte ham, sier Viera.

Kasper Wikestad leder TV2s Premier League-studio fra kl. 20 i kveld, og han synes Vieira sier mye klokt.

- Jeg er helt enig, helt fram til det siste. Ingen kan løpe rett inn i Scholes' rolle, men på sikt kan Tom Cleverley være en Scholes-erstatter. Han begynte sesongen fantastisk bra før han ble skadd, og er en spiller jeg har utrolig stor tro på, sier Wikestad til Dagbladet.

Enorm Scholes - Men det var en svakhet fra United at Scholes gjorde comeback?

- Jo, det også. Men Ferguson trodde han hadde en i egen rekke i Cleverley. Jeg tror ikke Ferguson hadde tatt høyde for at Scholes skulle hentes inn, sier Wikestad som synes det må understrekes hvilken suksess 37-åringen har vært siden han plutselig satt på United-benken mot City i FA-cupen 8. januar.

- Scholes har vært enorm. Jeg tror statistikken siden han kom tilbake er én uavgjort og resten seirer, i kampene han har spilt.

Cupkampen mot City vant United, og Fergusons menn har fire poeng på City, før de lyseblås kamp mot Chelsea hjemme i kveld. Likevel mener Viera at hans klubb ikke har noe å frykte i ligainnspurten, det er heller motsatt.

GA SEG SIST SOMMER: Patrick Vieira (t.v) fikk halvannet år i lyseblått før han la opp. Nå er han et bindeledd mellom toppledelsen og spillerne i klubben. Foto; AP/Tim Hales
GA SEG SIST SOMMER: Patrick Vieira (t.v) fikk halvannet år i lyseblått før han la opp. Nå er han et bindeledd mellom toppledelsen og spillerne i klubben. Foto; AP/Tim Hales Vis mer

- Da United mistet tittelen til Arsenal var de i Manchester, mens Arsenal var i London. Det var forskjellig. Det vil såre United mye mer å tapte tittelen til City, sier den tidligere Arsenal-kapteinen.

Uniteds styrke Samtidig roser Vieira rødtrøyenes holdninger.

- Jeg tror styrken til United er at de ikke bryr seg om andre lag, hva de gjør. De bare går på med bøyd nakke, konsentrerer seg om hva de holder på med og tror på seg selv, sier Vieira.

Vieira vant tre ligatitler med Arsenal og ble også seriemester tre ganger med Roberto Mancini som trener hos Inter. I går gikk Mancini ut og sa at City kommer til å vinne Premier League. Akkurat den troen på seier kjenner Vieira godt.

- Roberto gir tro, det kommer fra manageren. Ja, United har fire poeng, og selvsagt må vi slå Chelsea. Men selv om om vi ikke vinner er det ikke verdens undergang, vi har fortsatt sjansen til å vinne ligagullet, sier Vieira.

Wikestad er nok en gang enig med Vieira.

- De må vinne, men alt er ikke tapt uten seier mot Chelsea. Jeg sa før sesongen at jeg tror City vinner ligaen, og jeg tror fortsatt at de vinner ligaen, sier Wikestad.

Dødt løp Han mener Uniteds kampprogram ikke er så lett som mange tror, fordi nedrykkslag ofte kan være vanskeligere å slå enn middelhavsfarere.

OVERRASKELSE: Scholes' retur som United-spiller i FA-cupen visste ingen om før lagoppstillingen og reserver ble røpet én time før avspark. Foto: AFP/ANDREW YATES
OVERRASKELSE: Scholes' retur som United-spiller i FA-cupen visste ingen om før lagoppstillingen og reserver ble røpet én time før avspark. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer

- Jeg håper og tror på dødt løp mellom City og United fram til seriefinalen 30. april. Det hadde vært fantastisk, sier TV2-kommentatoren.

City-Chelsea er ikke den eneste viktige kampen i kveld, både Arsenal og Tottenham trenger poeng i jakten på Champions League-spill.

- Det blir en fantastisk kveld, med utrolig mange spennende kamper, sier Wikestad.

SKAL VINNE TITTELEN: Roberto Mancini var skråsikker på pressekonferansen i går, på at Manchester City kommer til å toppe Premier League ved sesongslutt. - Vi har alt i egne hender, og potensielt er vi bare ett poeng bak, sier italieneren. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY
SKAL VINNE TITTELEN: Roberto Mancini var skråsikker på pressekonferansen i går, på at Manchester City kommer til å toppe Premier League ved sesongslutt. - Vi har alt i egne hender, og potensielt er vi bare ett poeng bak, sier italieneren. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer