- De mister verdens beste fotballspiller

Sky Sports' Andy Gray om Uniteds salg av Cristiano Ronaldo.

HVEM SKAL ERSTATTE RONALDO? Manchester United-manager Alex Ferguson får en umulig jobb når han skal hente en ny angriper, mener Sky Sports-eksperten. Foto: AP/Steven Governo
HVEM SKAL ERSTATTE RONALDO? Manchester United-manager Alex Ferguson får en umulig jobb når han skal hente en ny angriper, mener Sky Sports-eksperten. Foto: AP/Steven GovernoVis mer

|||LONDON (Dagbladet.no): Manchester United får 824 millioner kroner, men er neppe i stand til å fylle rommet etter Cristiano Ronaldo med pengene.

Det er Sky Sports-ekspert Andy Grays vurdering av verdens største fotballovergang.

- De mister verdens beste fotballspiller. Det er ingen der ute lik ham tilgjengelige for Sir Alex Ferguson å kjøpe. Jeg tror pengene vil bruke pengene klokt, og kjøpe tre-fire solide spillere til stallen og dermed gjøre laget bedre. Men det er ikke en enkeltspiller de kan handle. Kaka har gått til Real Madrid, og Barcelona vil ikke selge Messi. Jeg tror Sir Alex Ferguson tenker lenge og nøye på dette, og tar avgjørelsen til fordel for klubben — og ingen andre, sier Gray til sin egen TV-kanal.

Rastløs
- Er du overrasket?

- Jeg ville blitt overrasket 12 måneder siden. Men ikke nå. Denne sesongen har han virket mye mer rastløs enn de foregående åra, og siden Real Madrid fortsatt var interesserte, og villig til å betale pengene denne sommeren, så følte jeg det var en stor, stor sjanse for at han ville dra.

Den tidligere skotske landslagsspilleren, som gjerne tegner opp taktikk og bevegelser på TV-skjermen rundt Premier League-kampene ønsker ikke å si hva salget av portugiseren betyr for Uniteds gullsjanser neste sesong.

Gray anbefaler manager Alex Ferguson å kjøpe Lyons Karim Benzema, som han vurderer som en «fantastisk spiller». Og Antonio Valencia, driblevingen som kan være på vei fra Wigan.

Om Carlos Tevez' blir i United er også usikkert.

- Skulle United gå inn i neste sesong med stallen de nå har, uten Ronaldo, vil de utvilsomt være svekket. Men når vi kommer til seriestart, er jeg sikker på at Sir Alex har brukt penger på to, tre kanskje fire nye spillere, sier Gray til Sky Sports.

Ville beholdt både Ronaldo og Tevez
Peter Boyle er United-supporternes forsanger og fanzineredaktør. Han stoler blindt på Fergusons vurderingsevne, også når det gjelder Tevez.

- I en ideell verden vil du beholde Tevez, og du vil beholde Ronaldo, men hvis folk ikke ønsker å bli i klubben av en eller annen grunn, må klubben bare gå videre. For seks år siden var det mye snakk om hvordan United ville takle salget av Beckham, og vi har jo ikke gjort det så ille siden den gang — og Beckham var en fantastisk spiller også.

- Men dette er annerledes?

- Jeg tror ikke det. Kan han toppe det han har gjort de tre siste åra i United? Jeg vet ikke. Jeg trodde ikke han kunne overgå det han gjorde da vi vant ligaen i 2007, men han var enda bedre i 2008. Han hadde også en stor sesong nå sist. Jeg ønsker bare å fokusere på de positive minnene, og gå videre derfra, sier Boyle til Sky Sports.

Sportsredaktør Peter Spencer i Manchester Evening News tror salget av Ronaldo ble avtalt i fjor sommer, da Real til slutt ikke fikk Ronaldo.

- Han sa han ville gå hele sommeren, men plutselig endret det seg. Det ga en følelse av at det var en klausul om at han kunne være i United ett år til, sier Spencer til Sky Sports.

AVTALT I 2008? Manchester Evening News-redaktøren tror det lå i kortene at Ronaldo skulle forsvinne helt siden spekulasjonene for ett år siden. Foto: REUTERS/Miguel Vidal
AVTALT I 2008? Manchester Evening News-redaktøren tror det lå i kortene at Ronaldo skulle forsvinne helt siden spekulasjonene for ett år siden. Foto: REUTERS/Miguel Vidal Vis mer