De nektes å spille landskamp av frykt for det dødelige viruset

Slipper dem ikke inn i landet.

SMITTEFRYKT: Sierra Leones landslag slipper ikke inn i Seychellene på grunn av frykt for Ebola-viruset. Foto:  Fethi Belaid, AFP / NTB Scanpix
SMITTEFRYKT: Sierra Leones landslag slipper ikke inn i Seychellene på grunn av frykt for Ebola-viruset. Foto: Fethi Belaid, AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Seychellene har avlyst lørdagens kvalifiseringskamp til afrikamesterskapet mot Sierra Leone på grunn av frykt for det dødelige Ebola-viruset.

Dette ble klart i går da fotballandslaget til Sierra Leone ble nektet å gå om bord i flyet som skulle ta dem til Seychellene fra den kenyanske hovedstaden Nairobi.

Råd fra helsemyndighetene Sierra Leone ledet 2-0 etter det første oppgjøret, men vil nå gå videre uansett.

Fotballpresidenten på Seychellene sier til BBC at det var en avgjørelse tatt av flere instanser.

- Vi har bestemt oss for å avlyse kampen, og dermed gi avkval på vår plass i turneringen. Jeg vil gjøre det klart at vi ikke legger noen skyld på fotballforbundet til Sierra Leone for dette. Vi har tatt avgjørelsen basert på råd fra helseministeriet vårt, sier Elvis Chetty.

Melder avbud Han forklarer videre at immigrasjonsmyndighetene i landet aldri ville latt laget fra Sierra Leone lande på deres jord.

- Vi har også fått et brev fra immigrasjonsmyndighetene som sier at de ikke vil la laget til Sierra Leone entre landet. De ber oss utsette kampen på ubestemt tid, og vi føler da det er ryddigst av oss å melde avbud, sier han.

Chetty legger til at han er veldig skuffet over at det var slik det ble.

- Hele landet hadde gledet seg mer til denne kampen enn til noen kamp på veldig lang tid. Jeg er ekstremt skuffet over situasjonen.

729 omkommet Så langt er 729 mennesker bekreftet omkommet som følge av sykdommen, og det antas at så mange som 1300 til skal være smittet.

Det vil i dag bli holdt et toppmøte med presidentene i Sierra Leone, Liberia, Guinea og Elfenbenskysten for å diskutere bekjempelsen av epidemien.

Regjeringen i Sierra Leone har allerede innført unntakstilstand som følge av krisen, og Liberias president Ellen Johnson Sirleaf har stengt alle landets skoler og avlyst en reise til USA. Hun var invitert av president Barack Obama til et toppmøte i Washington sammen med en rekke andre afrikanske statsledere neste uke, skriver NTB.