- De neste månedene må Ciljan vise hva han kan

Oppkjøringa blir avgjørende, sier Hamburgs sportsdirektør til Dagbladet.

HAR SLITT BENKEN: Per Ciljan Skjelbred fikk det tøft i møte med Hamburg og Bundesligaen. Men klubben har fortsatt tro på at nordmannen skal blomstre. Foto: REUTERS/Morris Mac Matzen/SCANPIX
HAR SLITT BENKEN: Per Ciljan Skjelbred fikk det tøft i møte med Hamburg og Bundesligaen. Men klubben har fortsatt tro på at nordmannen skal blomstre. Foto: REUTERS/Morris Mac Matzen/SCANPIXVis mer

LVIV (Dagbladet): Per Ciljan Skjelbreds første sesong i Bundesliga ble en gedigen nedtur.

Nordmannen fikk brukbart med tillit i begynnelsen, og startet noen av de første kampene, men etter seks strake Hamburg-tap var det rett ut i fryseboksen med 24-åringen.

17. september startet han sin siste kamp under trener Michael Oenning. To dager senere ble Oenning sparket, og Thorsten Fink ble hentet fra Basel. Trenerskiftet slo ikke heldig ut for Ciljan: Først i aller siste serierunde, 5. mai, fikk han igjen spille fra start. Da var det 231 dager siden sist.

- Han må ikke miste troen
All motgangen har naturligvis ført til en del spekulasjoner, blant annet at Ciljan Skjelbred kan bli lånt tilbake til Rosenborg.

Men det er ikke aktuelt, ifølge Hamburgs sportsdirektør Frank Arnesen.

Dagbladet møtte dansken, som jobber for som TV-ekspert under mesterskapet, i pressesenteret på Arena Lviv før kampen mellom Danmark og Portugal i går. Der snakket han mer enn gjerne om nordmannens framtid i klubben.

Arnesen forsikrer at de ikke har gitt ham opp, men sier pre-season kommer til å bli sjeldent viktig for Ciljan.

- For det første skal ikke han miste troen. Han har hatt noen problemer, og slitt med skader på et tidspunkt der han skulle spilt. Oppstarten på pre-season blir meget viktig for ham. Nå må han vise hva han kan, og nå kjenner han alle sammen. Vi starter i begynnelsen av juli, og da blir de neste to månedene viktige.

- Han må vise hva han duger til?

- UHELDIG: Hamburgs sportsdirektør Frank Arnesen sier Per Ciljan Skjelbred hadde mye uflaks i sin debutsesong, og sier sommerens pre-season blir ekstra viktig for 24-åringen. Foto: Sigve Kvamme
- UHELDIG: Hamburgs sportsdirektør Frank Arnesen sier Per Ciljan Skjelbred hadde mye uflaks i sin debutsesong, og sier sommerens pre-season blir ekstra viktig for 24-åringen. Foto: Sigve Kvamme Vis mer

- Ja, akkurat. Nå skal han vise hva han kan, det han har gjort for landslaget og for Rosenborg. Han har spilt kamper om seriegullet og vunnet, han har spilt Champions League-kamper og vunnet. Det skal han vise her også. Det er det vi håper. Jeg er positiv overfor ham, helt sikkert, sier Arnesen til Dagbladet.

Vil se den riktige Skjelbred
Sportsdirektøren peker på at Ciljan hadde uflaks med skader i perioder der han var på gang, og luktet på en plass i startelleveren.

- Etter vinterpausen gjorde han det veldig bra, men så ble han skadet og kunne ikke gjøre noe på noen uker. Han har vært uheldig. Nå må vi se hvordan forberedelsene til neste sesong går. Jeg håper han er helt fit og har fått en god ferie når han kommer tilbake. Mange ganger er det første året vanskelig. Vi må ikke glemme at han bare har spilt i Rosenborg hele livet. Han har samboer og barn, og det å flytte til et nytt land er en stor omveltning. Men nå snakker han godt tysk, noe han ikke kunne da han kom. Jeg er mer positiv til at han skal klare seg bedre denne sesongen. Men det blir opp til ham selv å kjempe seg til flere minutter.

- Det er ikke blitt snakket om at han skal leies ut?

- Overhodet ikke, det er slett ikke blitt snakket om, sier Arnesen.

- Han kom på en tid da Hamburg ikke var gode, og tapte de seks første kampene. Det er ikke lett for noen, og i hvert fall ikke nye spillere. Så ble han skadet, og vi fikk ny trener. La oss håpe at han er klar nå - og at vi får se den riktige Per.