BLIR NOK SITTENDE: Fotballekspert Mark Ogden tror Louis van Gaal beholder jobben selv om Manchester United ikke blir blant de fire. Foto: AP Photo/Rui Vieira/NTB Scanpix
BLIR NOK SITTENDE: Fotballekspert Mark Ogden tror Louis van Gaal beholder jobben selv om Manchester United ikke blir blant de fire. Foto: AP Photo/Rui Vieira/NTB ScanpixVis mer

- De neste to kampene er helt avgjørende for United

Engelsk ekspert om kampene mot Tottenham og Liverpool.

Følg Manchester United - Tottenham i Dagbladets Fotballstudio!

(Dagbladet): Manchester Uniteds eneste håp denne sesongen er ligaen - hvor det overordnede målet er en plassering blant de fire beste.

Den neste måneden vil gi en pekepinn på om de røde får muligheten til å kvalifisere seg til Champions League neste sesong.

For i løpet av de neste fem neste ligakampene møter det engelske storlaget Tottenham, Liverpool, Chelsea og Manchester City.

- Helt avgjørende Den velinformerte The Telegraph-journalisten Mark Ogden jobber tett på Manchester United. Han mener den neste måneden er skjebnesvanger for klubben.

- Disse kampene er helt avgjørende for United. Hvis de vinner de neste to kampene, mot Tottenham og Liverpool, vil de nærmest helt sikkert bli blant de fire beste, sier Ogden til Dagbladet.

Han sier Manchester United må unngå tap mot Tottenham (h) og Liverpool (b).

- Det handler like mye om selvtillit og momentum som resultater, men de må ha en stor seier fra de kampene - hvor det ideelle scenarioet er en seier på Anfield, sier Ogden.

- Katastrofe Tidligere Manchester United-spiller Roy Keane mener klubben må bli blant de fire.

- Det vil være en katastrofe hvis ikke. Det største problemet med folk i klubbene og eksspillerne er at de sammenlikner seg med lag som spilte for ti år siden. De må se framover, sier Roy Keane ifølge BBC.

Mark Ogden er til en viss grad enig i at det vil være en katastrofe dersom de røde ikke blir blant de fire.

- United ble aldri dårligere enn nummer tre under Ferguson i Premier League, så det å være utenfor topp 4 for andre året på rad, etter å ha brukt 1,5 milliarder på spillerkjøp, vil være et stort tap, sier Ogden.

Tror van Gaal blir Louis van Gaal har vært et hett tema helt siden han ble ansatt som manager i den mektige klubben. David Moyes fikk bare én sesong i sjefsstolen. Ogden tror ikke på noen reprise på Old Trafford, selv om United blir å finne utenfor topp-4.

- Jeg tror han vil overleve, men mindre United mister formen totalt de neste to månedene, men det vil bety at presset vil være intenst fra dag èn neste sesong. Hvis han overlever og United sliter med å kvalifisere seg til Champions League igjen på samme tid neste sesong, vil det koste ham jobben, sier Ogden.

- Hva er United største utfordring denne sesongen?

- Å avslutte over Liverpool og Tottenham og kvalifisere seg for Champions League. De trenger også å spille bedre og å underholde fansen mer, men nå handler alt om resultatene, sier Ogden.