- De neste ukene avgjør hvem som tar gullet

Se Alsakers tabelltips - vinn England-tur.

HELT ÅPENT: Øyvind Alsaker mener de siste ukene av overgangsvinduet kommer til å avgjøre hvem som stikker av med trofeet i mai, men holder Manchester City som knepen favoritt. Foto: REUTERS/Phil Noble
HELT ÅPENT: Øyvind Alsaker mener de siste ukene av overgangsvinduet kommer til å avgjøre hvem som stikker av med trofeet i mai, men holder Manchester City som knepen favoritt. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

• Sett opp ditt tips: Plasser de 20 lagene på tabellen, og du kan vinne en fotballtur for to til England verdt 10 000 kroner.

(Dagbladet): Med kun tre dager igjen til Premier League sparkes igang, begynner det så smått å krible i mager over det ganske land.

I dag er det TV2s ekspert Øyvind Alsaker sin tur til å spå utfallet av den kommende sesongen.

Gullet blir i Manchester I toppen tror Alsaker det blir meget jevnt. Så jevnt at han sier til Dagbladet at han kunne stått inne for både Chelsea, Manchester United og Manchester City som vinnere til slutt.

- For meg er det 33 prosent sjanse for hvert av de tre lagene. Hovedutfordringen er at vi fortsatt er i midten av august, og at det ennå er tre uker igjen av overgangsvinduet. De neste ukene avgjør hvem som tar hjem gullet, sier han.

Likevel har Alsaker og resten av TV2-teamet kommet frem til at City tar hjem gullet foran naborival United og Chelsea på tredjeplass. På den fjerde og siste Champions League-plassen har han satt Tottenham.

- De har forsterket der de hadde behov, og i Soldado har de fått den spissen de har savnet lenge. Veldig mye avhenger av at Bale blir å se i hvitt, men beholder de waliseren tror jeg de klarer det denne sesongen.

Ingen St. Totteringhams Day Arsenal-fansen får med andre ord ikke feiret St. Totteringhams Day den kommende sesongen om vi skal tro Alsaker. De mangler fortsatt noen helt vitale brikker.

- Nok en gang er dette basert på at det ikke handles mer de siste ukene, men per dags dato mangler de en verdensklassespiss. De må få inn han som kan levere 20 mål, og samtidig en som kan stoppe 20 mål. Keepersituasjonen er ikke helt slik den skal være. De mangler en klar éner, sier Alsaker.

På de neste to plassene er Liverpool-lagene plassert. Alsaker mener begge lagene er helt avhengige av å beholde sine største stjerner for å kunne hevde seg denne sesongen.

- Er Suárez på det nivået han tidvis var i fjor og de får inn en stopper, kan de fort være med å kjempe om en Champions League-plass. Det samme gjelder for Everton. Mister de Fellaini og Baines kommer de til å ramle ned noen hakk på tabellen, sier han.

Nedtur for WBA I midtsjiktet tror Alsaker at Newcastle kommer til å reise kjerringa etter en laber sesong i fjor, men understreker samtidig at Tyneside-klubben pleier å gjøre det motsatte av det opinionen sier før sesongen.

- Loic Remy er veldig spennende på topp, og de har et godt fundament. Det er ikke på banen det først og fremst kan skjære seg, men konstellasjonen Pardew / Kinnear / Ashley kan by på problemer. Likevel bør de holde seg på øvre halvdel for å kunne si seg fornøyde.

Videre tipper han at West Bromwich får en tyngre sesong enn de hadde i fjor.

- Romelu Lukakus 17 mål kommer det til å bli vanskelig å erstatte. Likevel kan det fort hende at Nicolas Anelka slår til. Han scorer bestandig mål, men jeg sitter med en følelse av at de kommer til å ramle noen plasser.

Hull i bånn Av de nyopprykkede lagene har Alsaker, i likhet med Kasper Wikestad, tro på at Cardiff er det laget kommer til å klare seg best.

- Det er noe sånt som 50 år siden de var oppe sist, og det kommer til å være en enorm entusiasme rundt laget. De har sin første hjemmekamp mot Manchester City og der vil det bli et vanvittig trykk. Craig Bellamy sammen med Andreas Cornelius kan bli veldig spennende.

Like optimistisk er han ikke når det kommer til Hulls og Crystal Palace sine sjanser for fornyet kontrakt.

- Nei, det føler jeg nesten er opplagt. Crystal Palace har lite ressurser, og en manager som i alle fall tidligere har vært litt for naiv i spillestilen. Det kan riktignok hende at han har lært litt av tiden i Blackpool, men det skal uansett bli moro å få ham tilbake i Premier League.

AVGJØRENDE: Skulle Gareth Bale bli på White Hart Lane, tror Alsaker at det kan sikre Spurs en Champions League-plass på bekostning av London-rival Arsenal. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/FILES
AVGJØRENDE: Skulle Gareth Bale bli på White Hart Lane, tror Alsaker at det kan sikre Spurs en Champions League-plass på bekostning av London-rival Arsenal. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/FILES Vis mer

- For Hull har Steve Bruce vært med på mye, men de er helt avhengige av at Yannick Sagbo skal klaffe. Ellers blir det spennende å se om de tar med seg trebacks-linja opp til Premier League, avslutter Alsaker.

Sett opp din tabell oppe til høyre og kjemp om en fotballtur til England!

JOKER: Fotballnomaden Nicolas Anelka har bestandig levert scoringer. Tiden vil vise om han kan innfri også i West Bromwich. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
JOKER: Fotballnomaden Nicolas Anelka har bestandig levert scoringer. Tiden vil vise om han kan innfri også i West Bromwich. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN Vis mer