Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De norske curlinggutta er kjekke, men ser ut som halliker

Ellen DeGeneres tar opp curlingbuksene i showet sitt.

MYE OPPMERKSOMHET: De norske curlinggutta får mye oppmerksomhet på grunn av sine fargerike drakter. Foto: REUTERS/Cassie Kovacevich/Loudmouth Golf/Handout / NTB Scanpix
MYE OPPMERKSOMHET: De norske curlinggutta får mye oppmerksomhet på grunn av sine fargerike drakter. Foto: REUTERS/Cassie Kovacevich/Loudmouth Golf/Handout / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): The Ellen Show med Ellen DeGeneres har daglig 3,5 millioner seere, og er et av amerikas mest populære talkshow.

På en video som ble lagt ut av showet i dag snakker DeGeneres om OL i Sotsji, som starter på fredag. Her tar hun blant annet opp noen av idrettsgrenene det vil bli konkurrert i under lekene.

Selv om vi i Norge kjenner godt til skiskyting og langrenn, er ikke disse idrettene like store i USA.

- Det er noen vinteridretter dere kanskje ikke kjenner så godt til. I skiskyting går du på ski med et gevær. Det er helt vilt, da jeg vokste opp fikk vi ikke engang løpe med saks. Disse folkene går så fort de kan på ski, med et gevær, og så skyter de på blink. Siden Russland har en antihomo-lov blir det ikke kalt biathlon (skiskyting på engelsk), men et heteroathlon, sier hun, til stor latter fra publikum.

- Halliker De norske curlinggutta har helt siden OL i Vancouver fått mye oppmerksomhet for buksene sine, noe DeGeneres også har fått med seg.

- En annen sport du kanskje ikke vet så mye om er curling. I curling er det fire personer som prøver å skyve en sten inn i en sirkel som blir kalt et hus, og de koster isen så stenen går lenger. Så i kvinnecurling må damene ned på gulvet, koste og bli i huset, det er veldig diskriminerende. Og som om ikke det var ille nok, herrelagene kler seg som halliker, sier hun og viser fram et bilde av det norske curlinglaget.

- Det er kjekke halliker, men de ser fortsatt ut som halliker.

- Gir ingen mening DeGeneres er ikke den eneste som har tulla med vinteridrettene.

Robin Williams har også tidligere snakket om OL og skiskyting i et av sine show, og sa følgende om idretten:

- Også er det jo den rare sporten skiskyting, som er som en norsk "drive-by", sier han.

Jerry Seinfeld skjønner seg heller ikke på skiskyting,

- Noen av øvelsene i OL gir ingen mening for meg, de har ingenting med virkeligheten å gjøre. For eksempel i vinter-OL har de skiskyting, hvor de kombinerer langrenn med skyting. Det er som å kombinere svømming med å kvele en fyr. Det gir like mye mening, bare putt en fyr i hver ende av bassenget, sier han, og demonstrerer hvordan man først svømmer, før man kveler en person, svømmer tilbake, og kveler en ny person.

TØFF I KJEFTEN: Ellen DeGeneres tar opp både skiskyting og de norske curlinggutta i sitt talkshow.  Foto: AP Photo/Warner Bros., Michael Rozman / NTB Scanpix
TØFF I KJEFTEN: Ellen DeGeneres tar opp både skiskyting og de norske curlinggutta i sitt talkshow. Foto: AP Photo/Warner Bros., Michael Rozman / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart