Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De norske curlinggutta skuffet mot USA i VM

Ble utklasset av amerikanerne.

SKUFFET: Norges curlingherrer tapte 3-8 mot USA i VM. Foto: EPA/GEORGIOS KEFALAS
SKUFFET: Norges curlingherrer tapte 3-8 mot USA i VM. Foto: EPA/GEORGIOS KEFALAS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thomas Ulsrud og Norge tapte 3-8 for USA i den åttende runden av curling-VM onsdag. Det norske laget hadde rett og slett en dårlig dag på isen.

Norge med skip Thomas Ulsrud, Torger Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Petersson fikk ingenting til å stemme i kampen. Norge med tre kamper igjen i grunnspillet, ligger likevel godt an til å sikre seg en plass i sluttspillet.

Presisjonen på dragninger og «take out» var langt unna tidligere standard i mesterskapet.

USA startet med å vinne 1-0 i 1. omgang. Så «stjal» de to poeng i den neste da Thomas Ulsrud misset med sin siste stein. Amerikanerne stjal poeng både i den tredje og fjerde omgangen og ledet med 5-0 etter fire omganger.

Ulsrud hadde mulighet til å ta tre poeng i den femte, men misset slik at han bare fikk ett poeng. Halvveis i kampen var stillingen 5-1 til USA.

I den sjette omgangen slo Ulsrud og co. tilbake etter å ha tatt to poeng da USAs skip John Shuster hadde sistestein. Amerikanerne slo til med to poeng i den sjuende omgangen og ledet 7-3 med to omganger igjen.

Da Ulsrud misset i den niende omgangen og amerikanerne tok ett poeng, takket nordmennene for kampen etter ni omganger. Norge står med seks seirer og to tap så langt.

Norge møter Japan onsdag kveld. De to siste kampene torsdag går mot Canada og laget avslutter grunnspillet mot vertene Sveits.

Canada har vunnet alle sine åtte kamper så langt i VM.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram