De norske curlinggutta tapte høydramatisk EM-finale

Etter spilleforlengelse.

NESTEN: Skip Thomas Ulsrud og de norske gutta tapte EM-finalen i ettermiddag. Foto: AP Photo / Keystone / Anthony Anex / NTB Scanpix
NESTEN: Skip Thomas Ulsrud og de norske gutta tapte EM-finalen i ettermiddag. Foto: AP Photo / Keystone / Anthony Anex / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge tapte 4-5 mot Sverige i EM-finalen i curling lørdag. Kampen gikk til spilleforlengelse hvor svenskene sikret det nødvendige poenget.

Uten norske poeng i løpet av de fem første omgangene, var det i seg selv sterkt av Thomas Ulsrud og co. å komme seg til forlengelse etter de ti ordinære omgangene.

Svenske feil I spilleforlengelsen maktet ikke det norske laget å presse fram svenske feil, og dermed kunne skip Niklas Edin enkelt sikre ett poeng og svensk gull.

EM-sølvet var Thomas Ulsruds fjerde som skip for det norske laget. Fra før har 43-åringen to EM-gull i premieskapet. I april ledet han også laget til VM-seier. OL-deltakelsen i Sotsji endte med en skuffende femteplass.

Håvard Vad Pettersson, Christoffer Svae og Torger Nergaard komplementerte det norske laget i EM.

Startet rolig I finalen mot Sverige, som sto uten tap i turneringen før finalen, startet det hele i et bedagelig tempo. Svenskene hadde sistesten i den første omgangen, men da de ikke hadde mulighet til mer enn ett poeng, sørget de for en poengløs omgang.

Det samme gjorde de i andre og tredje omgang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer