Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De norske curlinggutta tapte høydramatisk EM-finale

Etter spilleforlengelse.

NESTEN: Skip Thomas Ulsrud og de norske gutta tapte EM-finalen i ettermiddag. Foto: AP Photo / Keystone / Anthony Anex / NTB Scanpix
NESTEN: Skip Thomas Ulsrud og de norske gutta tapte EM-finalen i ettermiddag. Foto: AP Photo / Keystone / Anthony Anex / NTB Scanpix Vis mer

Norge tapte 4-5 mot Sverige i EM-finalen i curling lørdag. Kampen gikk til spilleforlengelse hvor svenskene sikret det nødvendige poenget.

Uten norske poeng i løpet av de fem første omgangene, var det i seg selv sterkt av Thomas Ulsrud og co. å komme seg til forlengelse etter de ti ordinære omgangene.

Svenske feil I spilleforlengelsen maktet ikke det norske laget å presse fram svenske feil, og dermed kunne skip Niklas Edin enkelt sikre ett poeng og svensk gull.

EM-sølvet var Thomas Ulsruds fjerde som skip for det norske laget. Fra før har 43-åringen to EM-gull i premieskapet. I april ledet han også laget til VM-seier. OL-deltakelsen i Sotsji endte med en skuffende femteplass.

Håvard Vad Pettersson, Christoffer Svae og Torger Nergaard komplementerte det norske laget i EM.

Startet rolig I finalen mot Sverige, som sto uten tap i turneringen før finalen, startet det hele i et bedagelig tempo. Svenskene hadde sistesten i den første omgangen, men da de ikke hadde mulighet til mer enn ett poeng, sørget de for en poengløs omgang.

Det samme gjorde de i andre og tredje omgang.

Deretter tok svenskene to poeng i den fjerde omgangen. Norge blanket omgangen etter, før de norske guttene noterte seg på poengtavla for første gang i sjette omgang med ett poeng.

Mellom to svenske ettpoengere ble det to viktige poeng for Norge i åttende omgang.

Dermed sto det 4-3 til svenskene før tiende omgang hvor Norge hadde sistesten.

Dramatikk I en dramatisk avslutning tok Ulsrud time out etter at Sveriges treer, Oskar Eriksson, hadde en liten miss. Den påfølgende steinen av Torger Nergaard ble dessverre mislykket, og Ulsrud ble til slutt tvunget til å ta ett poeng og spilleforlengelse.

I den ellevte omgangen trengte Sverige kun ett poeng med sistesten, og i en omgang uten svenske miss klarte de det uten problemer. Dermed gikk svenskene ubeseiret gjennom hele EM-sluttspillet og tok til slutt et fortjent gull.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media