TIL SEMIFINALE: Det norske curlinglaget møter Canada i første semifinale. Om de taper, får de en nysjanse etter å ha gjennomført et nærmest feilfritt gruppespill. Skip Thomas Ulsrud og hans mannskap slo både Japan og Sveits i grunnspillet i curling-VM torsdag. Dermed sikret de seg også seier i grunnspillet. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
TIL SEMIFINALE: Det norske curlinglaget møter Canada i første semifinale. Om de taper, får de en nysjanse etter å ha gjennomført et nærmest feilfritt gruppespill. Skip Thomas Ulsrud og hans mannskap slo både Japan og Sveits i grunnspillet i curling-VM torsdag. Dermed sikret de seg også seier i grunnspillet. Foto: Jon Eeg / NTB scanpixVis mer

De norske curlinggutta til VM-semifinale som gruppevinner

Møter Canada.

Skip Thomas Ulsrud og hans mannskap slo både Japan og Sveits i grunnspillet i curling-VM torsdag. Dermed sikret de seg også seier i grunnspillet.

Allerede før de to siste kampene i grunnspillet var det klart av Norge og Canada skulle gjøre opp om den første finaleplassen.

Torsdag endte det med seier 10-8 over Japan, før Sveits ble slått 6-4 i siste kamp.

Dermed fikk Norge ni seirer og kun ett tap i grunnspillet, det samme som Canada.

Norge er førsteseedet, og starter derfor med sistestein i semifinalen.

Skulle Ulsrud og hans mannskap tape der vil de få en ny sjanse til finaleplass. Taperen av semifinalen møter vinneren av oppgjøret mellom tredje- og fjerdeplassen i kamp om siste finalebillett. Det oppgjøret går mellom Sverige og Sveits.

Det norske laget er tittelforsvarere etter å ha slått Sverige med 8-3 i fjorårets finale.

(NTB)