Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De norske draktene ble så grønne at spillerne måtte bytte underveis

Kunstig grønske i Baku.

Aserbajdsjan - Norge 0-1

BAKU (Dagbladet): Rett før avspark av kvalifiseringskampen i Baku gikk en mannsterk gjeng rundt omkring på Bakcell Arena. Jobben deres var å drysse noe som mest av alt minnet om løsgress utover matta. Jobben pågikk i rundt ti minutter, men i førsteomgangen kunne det virke som at det slett ikke var gress de strødde.

De hvite norske draktene, samt ballen og de fleste hårsveisene på banen, inntok en grønnfarge som overhodet ikke liknet noen vanlig grønske. Da lagene kom ut til andre omgang, på  stillingen 1-0 til Norge, hadde samtlige norske spillere byttet til rene, hvite drakter igjen.

Det tok imidlertid ikke lang tid før de hadde et mystisk fargeskjær igjen.

SJEKK PÅ MATS, DA: Mats Møller Dæhli fikk låne en arm av Hulken før kampen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SJEKK PÅ MATS, DA: Mats Møller Dæhli fikk låne en arm av Hulken før kampen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Det er blitt snakket om at banen var malt på forhånd, noe som kan forklare misfargingen. Det skal også ha blitt sydd inn ekstra kunstgress i matta tidligere i dag, men sånt skal normalt ikke føre til at fotballspillere blir seende ut som Shrek.

- Jeg veit ikke hva det er. Men vi så mye verre ut i pausen, sier Mats Møller Dæhli til norsk presse etter kampen.

Dagbladet har vært i kontakt med landslagets mediesjef Svein Graff, uten å få svar på mysteriet: Han aner heller ikke hvorfor de norske spillerne blir grønne av å spille i Baku.

GRØNNE AV GLEDE: Her jubler de norske spillerne for målet som ga Håvard Nordtveit grønn pannelugg. Tidligere hadde Tarik Elyounoussi vært nedpå den kunstig fargede matta i Baku. Foto: Aziz Karimov / AP / NTB Scanpix
GRØNNE AV GLEDE: Her jubler de norske spillerne for målet som ga Håvard Nordtveit grønn pannelugg. Tidligere hadde Tarik Elyounoussi vært nedpå den kunstig fargede matta i Baku. Foto: Aziz Karimov / AP / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media