GULLDUO: Kristoffer Brun og Are Strandli. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GULLDUO: Kristoffer Brun og Are Strandli. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Are Strandli og Kristoffer Brun ror for VM-gull

De norske gullhåpene: - Har delt mer seng med hverandre enn med kjæresten

Etter et friår og bare et par måneder sammen i dobbeltsculleren, tok Are Strandli og Kristoffer Brun EM-gull. Foran VM føler de seg bedre enn noensinne.

ÅRUNGEN (Dagbladet): Are Strandli (30) og Kristoffer Brun (30) smiler om kapp med sola. Det er ikke så rart.

Etter at førstnevnte tok et friår i fjor, og at de to bare har rodd sammen siden mai, tok duoen et EM-gull i dobbeltsculler i starten av august. Men de hviler ikke på laurbærene av den grunn: Allerede 8. september starter VM. Målet er å stå øverst på pallen der også.

Tross EM-gull, VM-gull fra 2013 og en OL-bronse fra 2016, føler duoen at de fortsatt sitter inne med noe de ennå ikke har fått vist.

- Det beste var den tilfredsstillelsen, at «ah, nå er vi der vi skal være». Vi vet hva vi er kapable til, selv om vi kanskje ikke får vist det. Målet i VM er gull. Definitivt, sier Kristoffer Brun til Dagbladet.

VM-KLARE: Are Strandli og Kristoffer Brun. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VM-KLARE: Are Strandli og Kristoffer Brun. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Godt av pause?

Det var nemlig i fjor at Strandli bestemte seg for å ta en pause fra idretten. Han jobbet som journalist i Hegnar, og tok seg helt fri fra roingen. Skal man først ta et friår, må man gjøre det skikkelig, mente Strandli. I stedet ble det «vanlig mosjon».

Til tross for to helt forskjellige hverdager, så Strandli mange likheter.

- Jeg gikk fra å sammen med Kristoffer være en av verdens beste i det jeg drev med, til å være ganske langt under middels i noe annet. Man må gjøre jobben og legge inn timene uansett hva man driver med. Det gjelder som journalist, også. Jeg var ikke så god da jeg startet, men så ble jeg bedre, sier Strandli.

Men det var én ting han savnet.

- Det var å ha det konkrete målet og de konkrete tilbakemeldingene man får som idrettsutøver. Det var godt å føle litt på likhetene og forskjellene.

- Jeg tror vi har hatt godt av den pausen, sier Kristoffer Brun, som på sin side rodde i singlesculler i hele fjor.

Sjansespill

Strandli kaller pausen et sjansespill.

- Det som var tanken, var at man kanskje må ta et steg tilbake for å bli enda bedre. Men det er klart det var et sjansespill. Det er ikke så lett, når man kommer tilbake og føler det går greit, men likevel blir knust i intervalltrening. Men jeg har gode støttespillere, det har gjort hverdagen enklere, sier Strandli.

Men nå føler de altså at de er sterkere enn noensinne, og går selvsikre inn i VM. Men det store målet ligger to år fram i tid: OL i Tokyo.

- Har dere vurdert å ta fri helt fram til OL?

- Vi tenkte på det etter EM-seieren, ler duoen.

- Men det er kanskje et lite sjansespill, sier Brun.

Gode kompiser

Gutta har rodd sammen til og fra i godt og vel ti år. De har utallige reisedøgn sammen årlig.

- Jeg tror jeg har delt mer dobbeltseng med Are enn med kjæresten, ler Kristoffer Brun.

Nettopp at de kommer så godt overens er en suksessoppskrift. Med åra kjenner de hverandre veldig godt.

- Det er kjekt at vi er så gode kompiser og kan dele denne reisen.

De forteller også at det etter hvert har blitt få krangler. Men litt temperatur må det også være om man skal lykkes helt i toppen.

- Det ganger jo ingen av oss om det blir dårlig stemning. Det har skjedd at blodsukkeret har vært lavt og melkesyrenivået høyt og at det har blitt amper stemning, men vi klarer stort sett å ro oss i land, flirer Strandli.

- Man må kunne ha det gøy sammen, og ha den kjemien når man skal gjennom alle øktene og både tøffe og mindre tøffe perioder, flirer Strandli.