Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De norske gutta frykter det verste etter Fourcades søndagstur på stafetten

Fordel før dagens fellesstart.

SØNDAGSTUR: Martin Fourcades lagkompiser hadde allerede ødelagt stafetten for Frankrike da verdenseneren startet på sisteetappen i går. Det gjorde at 27-åringen slapp å ta ut alt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
SØNDAGSTUR: Martin Fourcades lagkompiser hadde allerede ødelagt stafetten for Frankrike da verdenseneren startet på sisteetappen i går. Det gjorde at 27-åringen slapp å ta ut alt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

UNIVERSITETSPLASSEN (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen kunne feire et etterlengtet VM-gull i stafett i Holmenkollen i går ettermiddag.

Alle de fire norske gutta gjorde jobben, og på den siste etappen var det aldri noen tvil om hvor gullet skulle havne, selv om Emil Hegle Svendsen var så nervøs som han aldri tidligere har vært.

I dag, på VMs avslutningsdag skal et konkurreres i publikumsøvelsen fellesstart i Kollen, og de fire norske gutta har planer om å skaffe mer heder og ære på vertsnasjonens vegne.

Søndagstur Det er bare et problem, og det er at storfavoritten, Martin Fourcade, slapp veldig mye billigere unna enn den norske kvartetten i går.

Frankrike var på forhånd en av de store favorittene, men Simon Fourcade, Simon Desthieux og Quentin Fillon Maillet ødela stafetten lenge før Martin Fourcade startet på ankeretappen.

Da 27-åringen, som allerede står med fire gull i årets VM, gikk ut var «Les Bleus» over to minutter bak Norge, og et lite hav bak andreplasserte Tyskland og tredjeplasserte Canada.

Det betydde at Fourcade aldri behøvde å ta ut alt. Superstjernen gikk i mål med sjette best langrennstid på sisteetappen. Normalt sett ville han vært en av de aller raskeste.

- Blir hard å slå Før dagens fellesstart, sier Emil Hegle Svendsen dette til Dagbladet om rivalens sjanser:

- Han er nok gira på et gull til. Han har vært den store løperen i VM og har vært utrolig god. Han blir hard å slå på fellesstarten.

Ole Einar Bjørndalen er enig.

- Fourcade stiller veldig sterkt på fellesstarten. Han kan fort ta sitt femte gull i VM, sier han.

Rolig kveld Én ting var at Fourcade kunne ta det litt roligere på gårsdagens 7,5 kilometer lange etappe. En annen var at han slapp de hektiske timene etterpå.

De norske gutta måtte gjennom blomsterseremoni på stadion, pressekonferanse, gullseremoni i Oslo sentrum, besøk i NRK-studio, samt et nytt møte med pressen og - til slutt - sjampanjefeiring utenfor utøverhotellet.

Fourcade, på sin side, forlot nasjonalarenaen i Holmenkollen ganske raskt etter å ha gått Frankrike inn til en svært skuffende 9. plass på stafetten. I går kveld kunne han slappe av og lade batteriet før dagens fellesstart.

- Må «gønne» på Emil Hegle Svendsen poengterer at de norske gutta bare må seile videre på oppturen fra stafetten.

- Når er det viktig å bare «gønne» på og få ut det siste. Alt kan skje på fellesstarten. Det handler om å bare gjøre det enkelt og ikke tenke for mye. Vi er på en «flow» nå, så det kan bli bra, sier han.

Bjørndalen er ikke bekymret for at de norske gutta skal være utladet i dag hvis de får forberedt seg som vanlig.

- Før fellesstarten må vi bare stå opp på vanlig vis, få i oss litt mat og forberede oss best mulig, sier 42-åringen.

Tarjei Bø er inne på det samme som Svendsen.

- Jeg må ta med meg offensiviteten fra stafetten inn i fellesstarten. Om jeg er i posisjon, skal jeg angripe igjen, fastslår han.

• Guttas fellesstart starter klokka 16.00 i dag. Jentenes fellesstart begynner klokka 13.00. Begge VM-løpene sendes på NRK1.

GULLJUBEL: Her går Emil Hegle Svendsen i mål til sine ventende lagkompiser på VM-stafetten i går. Timene etter gullet ble imidlertid svært slitsomme for de norske gutta. Foto: Hans Arne Vedlog
GULLJUBEL: Her går Emil Hegle Svendsen i mål til sine ventende lagkompiser på VM-stafetten i går. Timene etter gullet ble imidlertid svært slitsomme for de norske gutta. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media