Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De norske gutta har tro på å overraske igjen: - Men det blir megatøft

Skal spille VM- og OL-kvalik.

HAR TRUA: Erlend Mamelund, her i kamp med en tysk spiller, gleder seg til Norge skal ut i OL-kvalik og VM-kvalik.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HAR TRUA: Erlend Mamelund, her i kamp med en tysk spiller, gleder seg til Norge skal ut i OL-kvalik og VM-kvalik.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Erlend Mamelund pensjonerte seg fra landslaget. Nå kan han sikre både VM- og OL-plass på fire og en halv måned. - Vi kan slå alle, sier han.

Sist sommer fikk han en telefon fra Kiel. Den ga ham kjapt en kontrakt ut denne sesongen, men den tyske klubben ønsker ham for ytterligere et år.

- Vi angriper alle sjanser og har vist at vi kan slå alle. Hvis vi leverer gode håndballkamper, så vinner vi, sier Mamelund etter Norges sterke EM.

Det endte med tap i de to siste kampene.

Hardt Søndag gikk Norge seg litt tomme mot Kroatia (24-31) bronsekampen. I tillegg måtte Bjarte Myrhol gi seg i andreomgangen (småsyk).

- Slovenia i VM-kval i juni?

- En tøff motstander som røk ut i gruppespillet i EM med små marginer. Vi må spille meget god håndball over to kamper for å slå dem.

- OL-kval mot Danmark, Kroatia og Bahrain?

- Megatøft det også, sier Mamelund.

Ikke planke Bahrain tapte med fem mål mot VM-toer Qatar i det asiatiske mesterskapet nylig. Bahrain er altså ikke noen plankekjøring for de andre lagene i OL-kval-gruppen.

OL-kvalifiseringen spilles i perioden 8. - 10. april. Både Danmark, Kroatia og Bahrain har søkt om å få arrangere turneringen.

Skulle Norge gå til OL, er det bare plass til 14 spillere i troppen mot 16 i EM.

(NTB)